Skip to main content

ΑΠΘ: Παρουσιάζεται το πρόγραμμα «μεταμορφώνοντας την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας»

Το έργο αφορά στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην παροχή υπηρεσιών υγείας - Την Τετάρτη η συνέντευξη τύπου.

Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα με τίτλο «TRACE- Μεταμορφώνοντας την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 13.30, στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ.

Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο Συντονιστής του έργου, αν. Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Μανόλης Σμυρνάκης, η εκπρόσωπος του «Accessible Limitless Living» (εταίρος του έργου) Τζούλια Τάπαλη, και η εκπρόσωπος του «Active citizens fund», Κατερίνα Γούλα.

Το έργο αφορά στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Active citizens fund». Το πρόγραμμα «Active citizens fund», ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος «Active citizens fund» για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Για την είσοδο στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κλινικών Δεξιοτήτων και Προσομοίωσης του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ (στο ισόγειο του κτιρίου Γραμματείας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, απέναντι από το ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ).