Skip to main content

ΑΠΘ: Συνέδριο για την πανδημία, τις επιπτώσεις της και τα μέτρα αντιμετώπισης εξάρσεων

Το 1ο Διεθνές Συνεδρίο Αστικής Υγείας και Βιωσιμότητας διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 Ιουνίου στη ΔΕΘ Helexpo.

Η αύξηση του αριθμού των τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ειδικά σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα, αλλά και σε περιοχές με αυξημένη δυναμική κρουσμάτων, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κυρίως χώρους και χρήση ειδικών συσκευών απολύμανσης αέρα σε εσωτερικούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκοινωνιών, είναι μερικά από τα μέτρα που συστήνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης ενόψει του 6ου κύματος της πανδημίας, από το οποίο διέρχεται η χώρα μας , εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Το ζήτημα της πανδημίας της Covid 19 και των παραλλαγών του, των αλλαγών που έφερε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, αλλά και τα ενοποιημένων εργαλεία που δημιουργείη Ευρώπη για την αντιμετώπιση τόσο νέων τέτοιων επιδημιολογικών εξάρσεων όσο και περιβαλλοντικών κρίσεων, βρίσκονται στο επίκεντρο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αστικής Υγείας και Βιωσιμότητας.

Το Συνέδριο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη στις 29 και 30 Ιουνίου (ΔΕΘ Helexpo, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης) και αποτελεί την έναρξη ενός ετήσιου θεσμού, ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των πολιτών, των επιστημόνων, του ιδιωτικού τομέα καιτου χώρου της ενεργού πολιτικής με κύριο στόχο την προστασία και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας και της περιβαλλοντικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής βιωσιμότητας στις πόλεις.

Οι θεματικές που θα συζητηθούν

⦁ Πολιτικές ελευθερίες, Δημοκρατία, Ενημέρωση και Παραπληροφόρηση
⦁ Φυσικοί και ενεργειακοί πόροι και κυκλική οικονομία – ευκαιρίες ή προκλήσεις?
⦁ Περιβάλλον, Κλιματική Αλλαγή & Υγεία
⦁ Η ζωή στο μέλλον-Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή & υγεία
⦁ Πόλεις & Ποιότητα Ζωής-Νέα μοντέλα ευζωίας

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών και την Ερευνητική Δομή HERACLES του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας & Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο διεξάγεται δια ζώσης και online. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι εργασίες του θα μεταδίδονται και με live-streaming.

Στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργούν συσκευές απολύμανσης του αέραενώ θα διατεθούν στους παρευρισκόμενους μάσκες προσωπικής προστασίας.

Θα δοθούν, εφόσον ζητηθούν, πιστοποιητικά παρακολούθησης.