Skip to main content

Αραχωβίτης: Θα είμαστε δίπλα στην Ελληνίδα αγρότισσα

Θέλω από αυτό εδώ το βήμα να διαβεβαιώσω τις Ελληνίδες αγρότισσες ότι θα είμαστε δίπλα τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, δήλωσε ο υπουργός.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να δυναμώσουμε τη σημερινή διείσδυση της δραστηριότητας των γυναικών στον πρωτογενή τομέα αλλά και να διασφαλίσουμε ότι δε θα ξαναγίνει με άνισους όρους» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης κατά τον χαιρετισμό του στη ημερίδα με θέμα: «Η Ελληνίδα Αγρότισσα» που διοργάνωσε το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και την Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος της ημερίδας όπως ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης είναι να ακουστούν τα προβλήματα της Ελληνίδας αγρότισσας, η οποία πρέπει να στηριχθεί η προσπάθειά που καταβάλει και να μπει «εντατικά και ισότιμα στην παραγωγή και να αυξήσει το εισόδημά της».

Πρόσθεσε «όπως και στο παρελθόν, μετά την δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας το αποτύπωμα της δημιουργικής ικανότητας της Ελληνίδας γυναίκας, φαίνεται ότι βρίσκει τον τρόπο να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο» και τόνισε πως το υπουργείο από τη μεριά του οφείλει να διευκολύνει με τις αποφάσεις του και να λάβει τα αντίστοιχα μέτρα που θα υποστηρίξουν τη δραστηριότητά τους. «Θέλω από αυτό εδώ το βήμα να διαβεβαιώσω τις Ελληνίδες αγρότισσες ότι θα είμαστε δίπλα τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, από την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, μέχρι τη βελτίωση της πρόσβασής τους στην αγορά» υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός και συμπλήρωσε ότι «οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές».

«Το υπουργείο συνδράμει στην προσφορά των γυναικών μέσα από τεκμηριωμένη έρευνα όπως αυτή που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας» ανέφερε κατά την ομιλία της η υφυπουργός εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Ο αγροτικός χώρος είναι κεντρικός μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα» υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου προσθέτοντας πως «σταθερή μας δέσμευση είναι η στήριξη των γυναικών».

«Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα αγρότισσα» δήλωσε από την πλευρά της η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ολυμπία Τελιογιορίδου γιατί κατάφερε με μεθοδικότητα και με τις καθημερινές μικρές και μεγάλες υπερβάσεις καταφέρνει να κρατά όρθια την ελληνική ύπαιθρο και να στηρίζει την εθνική οικονομία. «Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τα δέκα χρόνια της κρίσης» δήλωσε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και σημείωσε ότι «έχουν δει να μειώνονται οι θέσεις εργασίας τους, να μειώνονται τα εισοδήματά τους, να περιστέλλονται τα κοινωνικά τους δικαιώματα. Το ίδιο έχει συμβεί και με τους άνδρες συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον για μία πικρή ισότητα, προς τα κάτω».

Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση παρακολούθησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Βαρεμένος ο οποίος σε σύντομη τοποθέτησή του τόνισε πως «έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, έχουν αλλάξει οι συνθήκες» αναφέροντας ότι «η σημερινή κυβέρνηση έκανε πράγματα στο θέμα των κονδυλίων για τις γυναίκες». Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους δραστηριότητα γυναίκες που μετέχουν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς αλλά και μεμονωμένες αγρότισσες.