Skip to main content

Αρχαιολόγοι: ΣτΕ και απεργία διαρκείας αν γίνει απόσπαση στη Βενιζέλου

Η Δέσποινα Κουτσούμπα, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχαιολόγων προειδοποίησε ότι η λύση της απόσπασης θα φέρει νέες καθυστερήσεις.

Αυστηρή προειδοποίηση πως οι αρχαιολόγοι θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, σε περίπτωση που προχωρήσει η απόσπαση των αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου απηύθυνε η Δέσποινα Κουτσούμπα, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχαιολόγων.

«Εάν το δημοτικό συμβούλιο θέλει να αποφασίσει ότι στηρίζει τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης να ξέρει δύο πράγματα, ότι αποφασίζει καθυστερήσεις διότι εμείς θα προσφύγουμε ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν θέλουμε να το κάνουμε, θέλουμε να παραδώσουμε ένα υπέροχο αρχαιολογικό χώρο, σε έναν ωραίο σταθμό», τόνισε, εν μέσω χειροκροτημάτων από μέλη της Κίνησης Πολιτών, που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Όπως είπε η κ. Κουτσούμπα, «δεν θα βρείτε αρχαιολόγο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ο οποίος θα πάει να αποδομήσει αυτές τις αρχαιότητες. Θα έχουμε απεργία διαρκείας».  

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της η εκπρόσωπος των αρχαιολόγων σημειωσε ότι «υπάρχει τεχνική λύση για την κατά χώρα ανάδειξη των αρχαιοτήτων, την οποία δουλεύουν τα τελευταία δύο χρόνια. Για ποιο λόγο να πάμε πίσω το 2014; Για ποιο λόγο να ξαναδιχαστεί η πόλη; Τώρα ξαναδικάζεται η πόλη».

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος των αρχαιολόγων, θα υπάρξει πρόβλημα αυθεντικότητας αν φύγουν και επιστρέψουν οι αρχαιότητες.