Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχές Μαΐου με νέα εικόνα ο Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία (φωτο)

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και αυτό το διάστημα όπου βελτιώθηκε ο καιρός τα συνεργεία εργάζονται με πιο εντατικούς ρυθμούς

Νέα εικόνα θα έχει αποκτήσει έως τις αρχές Μαΐου ο Κήπος του Νερού, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης στις λίμνες που είναι διαμορφωμένες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και αυτό το διάστημα όπου βελτιώθηκε ο καιρός τα συνεργεία του δήμου εργάζονται με πιο εντατικούς ρυθμούς.

Στόχος του δήμου είναι τα συνεργεία να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες έως τα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου να έχουν επιστρέψουν στις λίμνες τα ψάρια, οι χελώνες και το φυτικό υλικό που είχαν απομακρυνθεί για την προστασία τους.

Τα συνεργεία του δήμου αφού καθάρισαν τις λίμνες, προχωρούν τώρα στη στεγανοποίησή τους. «Έχουν επισκευαστεί οι αντλίες, τα ηλεκτρικά και τα μηχανολογικά. Τώρα που κάνει καλοκαιρία, ξεκινάμε τις μονώσεις στις λίμνες και έως τέλη του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης. Παράλληλα έχουν ήδη αρχίσει οι φυτεύσεις σε σημεία των λιμνών.

Οι εργασίες κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε λίμνες του Κήπου είχε σημειωθεί πτώση της στάθμης των υδάτων, λόγω διαρροών, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε και η ύπαρξη ιζήματος στον πυθμένα.