Skip to main content

Αρχές του 2019 σηκώνεται το νέο τέρμιναλ στο Μακεδονία

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Fraport, το τέρμιναλ, η θεμελίωση του οποίου βρίσκεται στο 60%, θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Στο τέλος του 2018 ολοκληρώνεται η θεμελίωση του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ο στόχος της Fraport είναι οι εργασίες ανωδομής του τέρμιναλ να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, ώστε το κτήριο – που θα έχει δύο ορόφους και υπόγειο - να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Στις αρχές του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες ανάπλασης στον ήδη υφιστάμενο τερματικό σταθμό. Παράλληλα, κατασκευάζονται οι συνδέσεις με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, καθώς σήμερα το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από δικό του βιολογικό καθαρισμό.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η φάση θεμελίωσης έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60%, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Fraport, οι εργασίες στον διάδρομο προσγείωσης 10-28 θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2019. Τον Μάιο του ίδιου έτους θα διαμορφωθεί ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών, που θα αυξήσει τη δυναμικότητά του στα 29 από 22 αεροσκάφη.

Για τον διάδρομο 16-34, θα κατασκευαστεί γέφυρα μέσα στη θάλασσα, με νέο μηχανισμό AGL, που θα καθοδηγεί τα αεροσκάφη, σε περίπτωση ομίχλης.

Η συνολική επένδυση της Fraport για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια η επένδυση αγγίζει τα 450 εκατ. ευρώ.