Skip to main content

Άρχισαν οι εμβολιασμοί σε ορεινά χωριά της Στερεάς Ελλάδας-Συνεχίζονται σε Κρήτη

Με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, για σήμερα και αύριο, έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός 150 πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας

Σε απομακρυσμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, από τα ορεινά χωριά Κρέντη και Γρανίτσα του δήμου Αγράφων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται από κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας, με μέριμνα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, για σήμερα και αύριο, έχει προγραμματιστεί ο εμβολιασμός 150 πολιτών.



Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής-Γιορτή Ελευθερίας» συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εμβολιασμοί απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Έχοντας ξεπεράσει τον αριθμό των 1000 εμβολίων μέσα σε μία εβδομάδα, οι Κινητές Εμβολιαστικές Μονάδες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης θα βρεθούν και αυτή την εβδομάδα σε περιοχές όλων των περιφερειακών ενοτήτων, προκειμένου να εμβολιάσουν πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνηση προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους του νησιού, τους δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης, την Π.Ε.Δ. και άλλους συναρμόδιους φορείς, με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Σήμερα, Δευτέρα, οι Κινητές Εμβολιαστικές Μονάδες θα βρεθούν στην Παλαιόχωρα Χανίων, τη Γωνιά Ρεθύμνου, τον Αγ. Σύλλας και τις Αρχάνες Ηρακλείου.

Αύριο, Τρίτη, στα Κοντόπουλα Χανιά, την Επισκοπή Ρεθύμνου, το Βενεράτο Ηρακλείου τον Πύργο Μονοφατσίου και το Μύρτος Λασιθίου.

Την Τετάρτη, στον Καμπανό Χανίων, τον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου, στα Πεζά Ηρακλείου και το Μακρύ Γιαλό Λασιθίου.

Την Πέμπτη στα Κουνουπιδιανά Χανίων, τον Φουρφουρά Ρεθύμνου, τον Κρουσώνα Μαλεβιζίου και το Παλαίκαστρο Λασιθίου.

Την Παρασκευή, στο Κολυμβάρι Χανίων, τον Φουρφουρά Ρεθύμνου, την Επισκοπή Χερσονήσου και τη Σφάκα Λασιθίου, ενώ το Σάββατο στις Βουκολιές Χανίων, τη Δροσιά Μυλοποτάμου, το Μοχό Χερσονήσου και τη Ζήρο Λασιθίου.