Skip to main content

Αρχίζουν οι εργασίες στο ξενοδοχείο «Όλυμπος-Νάουσα» - Ανοίγει το 2021

Μπαίνουν τα συνεργεία στο ιστορικό διατηρητέο κτήριο στη Λεωφόρο Νίκης για τη μετατροπή του σε πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο.

Αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες κατασκευής του πολυτελούς μπουτίκ ξενοδοχείου «Όλυμπος -Νάουσα» στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη. Ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών άνοιξε μετά την έγκριση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη της τροποποιημένης οριστικής μελέτης αποκατάστασης και προσθήκης καθ’ ύψος του κτηρίου, όπως και την αλλαγή χρήσης από κατοικίες σε ξενοδοχείο.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού εδώ

Η ανάπτυξη και μετατροπή του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου κτηρίου του «Όλυμπος-Νάουσα» στο νούμερο 5 της Λεωφόρου Νίκης θα γίνει από την εταιρεία ΟΛΝΑ ΑΞΤΕ, που συνέστησαν οι εταιρείες Grivalia Hospitality και Μακεδονικά Ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της οικογένειας Τορνιβούκα. Οι δύο εταιρείες είχαν πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό της Eurobank για την πώληση του ακινήτου προσφέροντας 5,46 εκατ.ευρώ.

Όπως τόνισε στη Voria.gr o Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, πρόεδρος του TOR Hotel Group στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 10 χρόνων του ξενοδοχείου του ομίλου Excelcior στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «Όλυμπος Νάουσα» αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του την άνοιξη του 2021.

Η επένδυση για τη μετατροπή του κτηρίου σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 50 δωματίων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 6-7 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο που μέχρι το 1994 φιλοξενούσε στο ισόγειό του το φημισμένο εστιατόριο «Ολυμπος-Νάουσα» κατασκευάστηκε το 1926, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ. Βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο διάσημο «Μεντιτερανέ», το πρώτο ξενοδοχείο της οικογένειας Τορνιβούκα, που κατεδαφίστηκε μετά τους σεισμούς του 1978. Το «Όλυμπος-Νάουσα» αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της πόλης της εποχής του μεσοπολέμου στο πλαίσιο του εκλεκτικισμού των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα.

Μετά τη διακοπή της λειτουργίας του θρυλικού εστιατορίου το ακίνητο εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου.

 

 Λεπτομέρεια από την οροφή του πρώην εστιατορίου