Skip to main content

Άρης - Europa Conference League: Το προφίλ της κυπελλούχου Λευκορωσίας Γκόμελ

Η αντίπαλος του Άρη στη δεύτερη σεζόν της στα μεγάλα σαλόνια, βρίσκεται στην 10η της βαθμολογίας με μόλις 3 νίκες σε 9 ματς

Με έτος ίδρυσης το 1959 και σπίτι της τη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Λευκορωσίας, η αντίπαλος του Άρη στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League Γκόμελ μόλις τρία χρόνια πριν, το 2019, έζησε, ξανά, τον εφιάλτη του υποβιβασμού από το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας της.

Η επιστροφή της όμως δεν άργησε να έρθει έναν χρόνο αργότερα. Φέτος στη δεύτερη σεζόν της στα μεγάλα σαλόνια, βρίσκεται στην 10η της βαθμολογίας με μόλις 3 νίκες σε 9 ματς. Βέβαια όμως, στις 21 Μάη επικράτησε στον τελικό του κυπέλλου της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 2-1 και κατέκτησε το τρίτο κύπελλο της ιστορίας της.

Την τροπαιοθήκη της κοσμούν οκτώ τρόπαια (1 Πρωτάθλημα, το 2003, 3 Κύπελλα (2001/2, 2010/11 και 2021/22), 1 Σούπερ Καπ Λευκορωσίας το 2011/12, ενώ τρεις φορές κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμη: Europa Conference League: Με τη Γκόμελ ο Άρης, με τη Λέφσκι Σόφιας ο ΠΑΟΚ

Η έδρα της το στάδιο Tsentralny είναι χωρητικότητας 14.307 θέσεων όμως το εντός έδρας ματς της, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα διεξαχθεί επί σερβικού εδάφους!

Προπονητής της ο 48χρονος Βλαντιμίρ Νεβίνσκι στην μόλις δεύτερη απόπειρά τους (μετά την Τορπέντο Μινσκ) ως head coach ανέλαβε την Γκόμελ τον Γενάρη. Στο παρελθόν υπήρξε βοηθός προπονητή τόσο στη δεύτερη ομάδα της ΜΠΑΤΕ, όσο και στην πρώτη από το 2014 ως το 2017.

Ο Λευκορώσος μάλλον θα τα... βρει με τον Χέρμαν Μπούργκος, καθώς είναι λάτρης του 4-4-2 με δύο «εξάρια»

Το ρόστερ της -με χρηματιστηριακή αξία μόλις 3,45 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt- αποτελείται κατά 81,8% από γηγενείς παίκτες, έναν όμως διεθνή τον 25χρονο αμυντικό Ατιόμ Σοκόλ (μόλις το 19,2% είναι ξένοι) και ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών της είναι τα 25,2 έτη.

Πρώτος σκόρερ με πέντε τέρματα στη σεζόν ο Αλεκσάντρ Μάκας, με το αριστερό μπακ Γιορι Πάντια να φιγουράρει στην πρώτη θέση με τους «πασέρ» με 4.

Πληροφορίες: gazzetta.gr