Skip to main content

Άρης: Νέα εγκώμια των ισπανικών ΜΜΕ για τον Ματέο Γκαρσία

Τα ΜΜΕ της ιβηρικής χώρας στάζουν μέλι για τον Αργεντινό άσο των «κιτρινόμαυρων» χαρακτηρίζοντας τον ως το «διαμάντι της Λας Πάλμας».

Μέλι για τον Ματέο Γκαρσία και την παρουσία του στην ελληνική Super League φορώντας τη φανέλα του Άρη στάζουν τα ισπανικά ΜΜΕ αποκαλώντας τον ως το «διαμάντι της Λας Πάλμας».

Αναλυτικά τα όσα γράφονται για τον 22χρονοΑργεντινό άσο των «κιτρινόμαυρων»:

«Ματέο Γκαρσία, το διαμάντι της Λας Πάλμας, που λάμπει στην Ελλάδα

Ο Ματέο Γκαρσία, ο 22χρονος επιθετικός μέσος, δείχνει ένα σπουδαίο επίπεδο στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου ξεκινά κάθε Σαββατοκύριακο ως βασικός. Στην τρέχουσα σεζόν έχει έξι γκολ και έχει γίνει ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του.

Ο Ματέο Γκαρσία είναι ένας νέος Αργεντινός που ξεκίνησε την καριέρα του από τα χαμηλότερα τμήματα της Κόρδοβα, ένα κλαμπ όπου έκανε το ντεμπούτο του και έδωσε τα πρώτα του δείγματα. Λίγο μετά την πρώτη του εμφάνισή, αρκετά ευρωπαϊκά κλαμπ άρχισαν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

Ήταν το 2016, όταν η Λας Πάλμας απέκτησε το «κόσμημα» από την Κόρδοβα για να συμμετάσχει στην επαγγελματική ομάδα. Μετά από ένα χρόνο που στην ομάδα των Καναρίων, δόθηκε στην Οσασούνα και την Αλκορκόν, λέσχες στις οποίες δεν κατόρθωσε να αναδειχτεί.

Η μεγάλη ευκαιρία προέκυψε στα μέσα του 2018, όταν ο Άρης από τη Θεσσαλονίκη εστίασε το ενδιαφέρον του σε αυτόν και υπέγραψε γρήγορα τον δανεισμό του για ένα χρόνο. Από την άφιξή του στην Ελλάδα, η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκινά και πάλι και το μέλλον του αρχίζει να γίνεται παρόν.

Σε δεκατρείς αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος και του ελληνικού κυπέλλου, ο μέσος σημείωσε έξι γκολ και έγινε ένα από τα βασικά κομμάτια της ομάδας. Ο μόνος που τον ανταγωνίζεται στο σκοράρισμα είναι ο Τυνήσιος, Χαμζά Γιουνές, με τον οποίο έχει δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίδυμο στην επίθεση.

Σύμφωνα με την «UDLasPalmas.net» και «Mundo D», έχουν δείξει ενδιαφέρον δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτές είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ Αθηνών, ομάδες που θα προσπαθήσουν να τον κρατήσουν στην Ελλάδα και να τον εμποδίσουν να επιστρέψει στις τάξεις της Αθλητικής Ένωσης της Λας Πάλμας».