Skip to main content

Αρνείται τις κατηγορίες για τους βιασμούς ο Λιγνάδης - Τι λέει ο δικηγόρος του

«Αρνείται τις κατηγορίες, είναι η τοποθέτησή του κ. Λιγνάδη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται», είπε ο δικηγόρος του έξω από τη ΓΑΔΑ

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αναφορικά με τη σύλληψη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που κατηγορείται για κατ' εξακολούθησιν βιασμούς.

«Αυτοβούλως προσήλθαμε και στην Εισαγγελία και στο Τμήμα Αναζητήσεων. Ενημερωθήκαμε άμεσα, έγκυρα και αποχωρήσαμε», είπε για την πρώτη μετάβαση στη ΓΑΔΑ και σημείωσε πως ο κ. Λιγνάδης «έθεσε εαυτόν από την πρώτη στιγμή στη διάθεση των Αρχών».

Ο συνήγορός του επισήμανε πως «μόλις εκδόθηκε το ένταλμα, ενημερωθήκαμε και προσήλθαμε αυτοβούλως» εκ νέου στη ΓΑΔΑ.

Είπε, δε, πως ο εντολέας του θα προσαχθεί αύριο στην ανακρίτρια, από όπου θα λάβουν τη δικογραφία και θα μελετήσουν τα αντίγραφα. 

Όσο για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον σκηνοθέτη είπε πως «εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό».

Αποκάλυψε δε ότι ο συλληφθείς ήταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές. «Ήταν γνωστό στις αρχές πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι φήμες για το πού βρισκόταν», είπε χαρακτηριστικά.

«Αρνείται τις κατηγορίες, είναι η τοποθέτησή του κ. Λιγνάδη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται», επανέλαβε ο κ. Γεωργουλέας και τόνισε ότι «περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες».

«Ήρθε εδώ αμέσως (σ.σ. μετά την έκδοση του εντάλματος)», πρόσθεσε για τον εντολέα του και επισήμανε πως «έχουν διαφορά τα λαϊκά δικαστήρια από τα κανονικά».