Skip to main content

ΕΕΘ: Αρνητικά όλα τα rapid test σε επιχειρηματίες στην Περαία

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του ΕΕΘ, σε συνεργασία με τους δήμους, τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους και τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού

Αρνητικά ήταν και τα 119 Rapid Test που έγιναν στην Περαία, όγδοο σταθμό της δράσης «Επιχειρώ με Ασφάλεια» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δωρεάν τεστ άμεσης διάγνωσης αντιγόνου του κορωνοϊού, που τρέχει με πρωτοβουλία του ΕΕΘ, σε συνεργασία με τους δήμους και τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους αλλά και τη συνδρομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που διαθέτει τους νοσηλευτές για τη διενέργεια του ελέγχου.

Η δράση άρχισε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε στη Θέρμη, τη Σίνδο το Λαγκαδά, την Καλαμαριά, τον Εύοσμο, το Ωραιόκαστρο και μετά τον δήμο Θερμαϊκού θα φιλοξενηθεί στους Αμπελοκήπους (την Παρασκευή) και τη Χαλάστρα (την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου).

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης εξέφρασε τη χαρά του γιατί όλα τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι αρνητικά, τονίζοντας ότι με τη δράση αυτή, που είναι από τις πιο πετυχημένες του Επιμελητηρίου, το ΕΕΙ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των μελών του».

«Ευχαριστούμε θερμά το ΕΕΘ και τον πρόεδρο του Μιχάλη Ζορπίδη για τη διοργάνωση της δράσης και στο δικό μας δήμο. Τα δωρεάν τεστ αποτελούν μία σημαντική βοήθεια προς τους επαγγελματίες, ενώ στέλνουν και το σωστό μήνυμα σε όλη την κοινωνία», τόνισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θερμαϊκού Κυριάκος Κυριαζής σημείωσε ότι με τη δράση αυτή στέλνεται το μήνυμα ότι οι επαγγελματίες προσέχουν και τηρούν όλα τα μέτρα υγιεινής, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους καταναλωτές.

Τους επαγγελματίες της περιοχής του Θερμαϊκού υποδέχθηκαν στο χώρο έναντι του Δημαρχείου, όπου έγιναν τα τεστ, η Α' Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, ο Γενικός Γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης Κων. Ιακώβου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματιών Φανή Μπλιούμη, το μέλος της ΔΕ Κ. Μερελής και το μέλος του ΔΣ Θόδωρος Πανταλέων.