Skip to main content

Αρνητικά όλα τα τεστ κορωνοϊού στους εκπαιδευτικούς του δήμου Θεσσαλονίκης

Δεν ανιχνεύθηκε κανένα θετικό δείγμα στον κορωνοϊό στα συνολικά 784 rapid tests που διενεργήθηκαν από τον ΕΟΔΥ, με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης

Κανένα rapid test στους εκπαιδευτικούς του δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα σε δύο σχολικά συγκροτήματα της πόλης, δεν ανιχνεύθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες και σήμερα διενεργήθηκαν 784 τεστ, τα οποία στο σύνολό τους ήταν αρνητικά.

Την πρωτοβουλία για τη διενέργεια rapid tests στους εκπαιδευτικούς και στο βοηθητικό προσωπικό των σχολείων που πρόκειται να επαναλειτουργήσουν από αύριο ανέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα τεστ, που είχαν προαιρετικό χαρακτήρα, διενεργήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ μέσα στο τρέχον Σαββατοκύριακο, με τους εκπαιδευτικούς να προσέρχονται μαζικά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Δήμητρα Ακριτίδου, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν εξοπλιστεί με μεγάλες ποσότητες καθαριστικών και απολυμαντικών, ενώ θα λειτουργούν και με αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, καθώς οι καθαριστές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μεταφερθούν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας.