Skip to main content

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού σε 41 εργαζόμενους του δήμου Θέρμης

Δωρεάν τεστ διενεργούνται σχεδόν καθημερινά μεταξύ των εργαζομένων στον δήμο, λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη,

Συνεχίστηκε και σήμερα η διενέργεια δωρεάν τεστ ανίχνευσης covid-19 στους εργαζόμενους του δήμου Θέρμης, με σκοπό την έγκαιρη πρόληψη ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό η εξάπλωση του SARS- CoV-2.

Τα σημερινά τεστ αφορούσαν 41 εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, στο “Βοήθεια στο Σπίτι” κ.λπ. Έγιναν στο Κέντρο Διαχείρισης COVID-19 το οποίο έχει ιδρύσει ο δήμος, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του στη μάχη κατά της πανδημίας. Τα τεστ έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ήταν όλα αρνητικά.

Δωρεάν τεστ διενεργούνται σχεδόν καθημερινά μεταξύ των εργαζομένων στον δήμο, λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της πανδημίας στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Για τον σκοπό αυτό ο δήμος Θέρμης έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ) το οποίο διενεργεί τα μοριακά τεστ. Παράλληλα, τεστ έχουν γίνει και σε άλλους υγειονομικούς φορείς όπως το Κέντρο Υγείας Θέρμης και το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Έως σήμερα διενεργήθηκαν συνολικά περίπου διακόσια τεστ, εργαζομένων σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου και όλα έχουν βγει αρνητικά.

Το Κέντρο Διαχείρισης COVID-19 του δήμου Θέρμης λειτουργεί καθημερινά από τις 07.30 έως τις 19.00 και τα Σάββατα από τις 09.00 ως τις 13.00.

Βασικός σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων στο δήμο και κατά συνέπεια και του στενού οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντός τους και παράλληλα να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη, μέσω των δημοτικών κοινωνικών δομών, σε πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας. Για το σκοπό αυτό το Κέντρο έχει στελεχωθεί με ειδικό προσωπικό, γιατρό εργασίας, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλεύτρια κ.ο.κ. Τον συντονισμό του Κέντρου, εκ μέρους της διοίκησης του δήμου, έχουν οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κουγιουμτζίδης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Στέλιος Αποστόλου.