Skip to main content

Αρπαγή 6χρονου: Πώς ο Ράινερ διέφυγε από το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με τον πατέρα του

Όσα κράτη βρίσκονται εντός της συνθήκης η μετάβαση είναι ελεύθερη, ενώ διαφορετική είναι και η πύλη στο αεροδρόμιο, είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Για τις συνθήκες διαφυγής του 6χρονου Ράινερ με τον πατέρα του στη Νορβηγία μίλησε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε, μιλώντας στο Mega, πως η Αστυνομία διερευνά ακόμη πώς ο 6χρονος έφυγε από την Ελλάδα προς τη Δανία, που είναι στη συνθήκη εντός Σένγκεν. «Το παιδί ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο Μακεδονία προς τη Δανία», ανέφερε.

Επισήμανε πως όσα κράτη βρίσκονται εντός της συνθήκης η μετάβαση είναι ελεύθερη, ενώ διαφορετική είναι και η πύλη στο αεροδρόμιο.

«Εμείς θέλουμε να διαπιστώσουμε πως στην εντός Σένγκεν μετακίνηση του παιδιού, τι παραστατικό χρειάστηκε και επέδειξε και πώς μπήκε στο αεροπλάνο και ταξίδεψε ως τη Δανία» είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Τέλος, τόνισε πως ο 6χρονος είναι Νορβηγός πολίτης, βρίσκεται σε νορβηγικό έδαφος και επισήμανε πως τα πράγματα για τη μητέρα του παιδιού είναι δύσκολα, καθώς υπάρχει ένα ένταλμα σύλληψης εις βάρος της, στη Νορβηγία αλλά και απαγόρευση εισόδου της στη χώρα.

«Από τη στιγμή που υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις στη Νορβηγία σχετικά με την οικογένεια, υπεισέρχονται πλέον άλλοι παράγοντες, όχι αστυνομικοί και όχι από την ελληνική Δημοκρατία» εξήγησε ο κ. Μπαλάσκας.