Skip to main content

Άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αίρει τις κυρώσεις στην Τουρκία, καθώς έλαβε διαβεβαιώσεις από την Άγκυρα ότι η εκεχειρία «θα είναι μόνιμη».

Tην άρση των αμερικανικών κυρώσεων στην Τουρκία, με αφορμή τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας πως «τις τελευταίες πέντε ημέρες η εκεχειρία που εμείς πετύχαμε τηρείται και τηρείται πολύ καλά και πέρα από κάθε προσδοκία».

Στη δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως ενημερώθηκε από την Άγκυρα ότι σταματούν οι μάχες και ότι η εκεχειρία θα είναι μόνιμη, τονίζοντας ωστόσο ότι «η λέξη μόνιμη σε αυτό το μέρος του κόσμου είναι κάτι συζητήσιμο».

«Έτσι, διέταξα τον υπουργό Οικονομικών να άρει όλες τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία στις 14 Οκτωβρίου λόγω της επίθεσης της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων», επεσήμανε.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα πως αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία από την πλευρά της κουρδικής πολιτοφυλακής, τότε η Τουρκία θα «λάβει τα απαραίτητα μέτρα».