Skip to main content

Άρτα: Ξεκίνησαν οι προσπάθειες για να αποσωληνωθεί ο 16χρονος

Σήμερα οι γιατροί του 16χρονου που αυτοπυροβολήθηκε αφότου σκότωσε κατά λάθος τον θείο του, ξεκίνησαν τις ενέργειες για να αποσωληνωθεί

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα των γιατρών μετά το πρώτο κρίσιμο 48ωρο για την πορεία της υγείας του 16χρονου στην Άρτα που σκότωσε κατά λάθος τον 33χρονο θείο του, την ώρα του κυνηγιού, και μετά αυτοπυροβολήθηκε.

Ο συντονιστής διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Άρτας, Χριστόδουλος Ναθαναήλ εξήγησε στο protothema.gr ότι οι γιατροί νωρίς σήμερα το πρωί, έκοψαν τα κατασταλτικά φάρμακα που χορηγούσαν μέχρι τώρα στο παιδί και αναμένουν να δουν την αντίδρασή του, ώστε ανάλογα να κινηθούν και να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του.

Οι γονείς και οι συγγενείς του Γιάννη, προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που έχουν υποστεί μετά το τραγικό περιστατικό που «χτύπησε» τις οικογένειές τους, ενώ περιμένουν με αγωνία στο νοσοκομείο να συνέλθει ο Γιάννης τους.

«Κόψαμε τα κατασταλτικά φάρμακα και περιμένουμε την αντίδραση του οργανισμού του, πότε θα ξυπνήσει το παιδί ώστε να μπορεί να αναπνέει μόνος του χωρίς τα μηχανήματα και στη συνέχεια να αποσωληνωθεί», λέει στο protothema.gr ο Χριστόδουλος Ναθαναήλ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Οι χειρούργοι έχουν αφαιρέσει το 1/3 του ενός πνεύμονα, ενώ τα σκάγια ήταν 2,3 χιλιοστά από την καρδιά.