Skip to main content

Αρθροπλαστική γόνατος και ώμου – Νέες χειρουργικές τεχνικές προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια

Μία νέα τεχνική Ελαχιστοποιεί τον μετεγχειρητικό πόνο, χαρίζει καλύτερη σταθερότητα, ενώ οι ασθενείς μπορούν να ανέβουν ευκολότερα σκαλοπάτια.

Εξελίξεις έρχονται στην αρθροπλαστική καθώς οι νέες χειρουργικές τεχνικές επιτρέπουν τον ακριβέστερο σχεδιασμό των επεμβάσεων, προσφέροντας μεγάλη ασφάλεια στους ασθενείς.

Μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική που μειώνει τη νοσηρότητα, τις επιπλοκές και τη διάρκεια της νοσηλείας, ιδανική για όσους πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα σε ένα τμήμα του γονάτου. Δεν απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, οπότε η απόφαση για την επιλογή του είδους της επέμβασης γίνεται κατόπιν συζήτησης με τον χειρουργό.

«Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν διαταράσσει την εμβιομηχανική του γονάτου. Η διατήρηση των έσω και έξω πλάγιων, του πρόσθιου και οπίσθιου χιαστού συνδέσμου και του έξω μηνίσκου, όπως επίσης και η διατήρηση του μη φθαρμένου τμήματος του γονάτου, η εξαιρετική σταθερότητα και κινητικότητα της άρθρωσης μετά την επέμβαση, οδηγούν σε ταχύτερη ανάρρωση και προσφέρουν μετέπειτα εξαιρετική ποιότητα ζωής.  Ελαχιστοποιεί επίσης τον μετεγχειρητικό πόνο, χαρίζει καλύτερη σταθερότητα, ενώ οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτή μπορούν να ανέβουν σκαλοπάτια ευκολότερα από όσους υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική γόνατος», επισημαίνει ο κ. Βασίλειος Βερναρδάκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής – Κλινική Χειρουργικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας (ΜΙS) στο Metropolitan General.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.