Skip to main content

Ασφάλιση κατοικίας, μια ανάγκη που γίνεται όλο και πιο επιτακτική

Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη της αγοράς, η AIG Ελλάς δημιούργησε πρακτικές και ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης για όλους.

Μικρό ή μεγάλο, με δάνειο ή με ενοίκιο, παλιό ή καινούριο, όπως και να το χαρακτηρίσουμε είναι το σπίτι μας. Άλλοι ψάξαμε πολύ για να το βρούμε άλλοι λιγότερο, βάλαμε όμως το μεράκι μας, επιλέξαμε το στυλ του, το φτιάξαμε έτσι ώστε να είναι ο χώρος που μας εκφράζει, μας χαλαρώνει και μας ξεκουράζει.

Τι γίνεται όμως στο αναπάντεχο φαινόμενο ενός σεισμού, μιας κλοπής, μιας πλημμύρας ή ακόμα και μιας πυρκαγιάς; Είμαστε σε θέση να το φτιάξουμε και πάλι από την αρχή ή να αποκαταστήσουμε τις όποιες ζημιές; Είτε είμαστε ιδιοκτήτες είτε ενοικιαστές οφείλουμε να προστατεύσουμε την περιουσία μας και να την εξασφαλίσουμε με το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης.

Στο σημείο αυτό έρχεται ο αντίλογος της οικονομικής κρίσης. Η ανάγκη ενός αυστηρότερου οικογενειακού προϋπολογισμού έχει αναγκάσει πολλές οικογένειες να περιορίσουν σημαντικά όλες τις δαπάνες που δεν θεωρούνται βασικές, συμπεριλαμβανομένου της ασφάλισης σπιτιού. Ωστόσο, αν αναλογιστούμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την έξαρση των φυσικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη της ασφάλισης είναι απαραίτητη. Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής, άφησαν πίσω τους αναρίθμητες ζημιές, παράλληλα ως απόρροια της οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση των κλοπών αλλά και των οικιακών πυρκαγιών από τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αλλά και της υπερβολικής χρήσης στα τζάκια.

Μιλήσαμε με την κυρία Σοφία Δρεκόλια, Consumer Lines Underwriter της AIG Ελλάς, η οποία και μας είπε:

Η ανάγκη ασφάλισης των περιουσιακών μας στοιχείων είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ. Σε περίπτωση που συμβεί μια αναπάντεχη ζημιά θα κληθούμε να την διορθώσουμε, περικόπτοντας από τα έξοδα της οικογένειάς μας. Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη της αγοράς, δημιουργήσαμε πρακτικές και ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης για όλους.

 

Η κα. Σοφία Δρεκόλια, Consumer Lines Underwriter της AIG Ελλάς

 

Το βασικό μας πρόγραμμα, παρέχει επτά βασικές καλύψεις, όπως η πυρκαγιά, η έκρηξη, οι ζημιές από καπνό, η προστασία υπασφάλισης κ.α., το διευρυμένο πρόγραμμα παρέχει ότι και το βασικό, καθώς επίσης δεκαοκτώ επιπλέον καλύψεις, μεταξύ των οποίων η διάρρηξη σωληνώσεων, η πλημμύρα, οι ζημιές από χιόνι, η αστική ευθύνη κ.α., ενώ το πλήρες πρόγραμμα, προσφέρει ό,τι και το διευρυμένο με επιπλέον την κάλυψη της κλοπής. Στα προγράμματα αυτά, ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να προσθέσει μια σειρά επιπλέον καλύψεων όπως ο σεισμός, η οικογενειακή αστική ευθύνη, κ.α., έτσι ώστε να προσαρμόσει το πρόγραμμα στις ανάγκες του. Παράλληλα για να κάνουμε τα προγράμματά μας ακόμα πιο προσιτά, παρέχουμε μια σειρά εκπτώσεων που μειώνει αισθητά τα ασφάλιστρα:

- 10% έκπτωση σε περίπτωση ασφάλισης πολλαπλών κατοικιών
- 10% έκπτωση σε περίπτωση ασφάλισης του αυτοκινήτου
- 20% έκπτωση σε περίπτωση ασφάλισης κατοικίας με ενυπόθηκο δάνειο

Επιπλέον, καθώς ο κόσμος δεν είναι αρκετά εξοικειωμένος με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της κατοικίας, προτείνουμε να μιλήσει με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος θα τον βοηθήσει να ασφαλίσει σωστά την περιουσία του, αλλά και θα τον καθοδηγήσει σε περίπτωση ζημιάς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της AIG, μιλήστε με τον ασφαλιστή σας ή επισκεφτείτε το website της εταιρείας.