Skip to main content

Ασφαλτοστρώσεις τη νύχτα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

Θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Απριλίου και αφορούν στο τμήμα με κατεύθυνση δυτικά από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» μέχρι τον κόμβο Πανοράματος.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου και μέχρι περίπου το τέλος του μήνα θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο ανατολικό τμήμα της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και μάλιστα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

Αυτή τη φορά, έπειτα από την προσπάθεια της Περιφέρειας να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την υλοποίηση εργασιών κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατέστη εφικτή η ασφαλτόστρωση από τις 10.00' τη νύχτα μέχρι τις 6.00' το πρωί.

Διαβάστε: Μπίλλιας για εργασίες στον περιφερειακό τη νύχτα: Δώσαμε αγώνα για το αυτονόητο

Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, αφού πέρα από την ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών, τα αναμενόμενα μποτιλιαρίσματα στην περιφερειακή οδό και το μπλοκάρισμα της λειτουργίας όλης της πόλης (σύνηθες φαινόμενο όποτε εκτελούνται πάσης φύσεως εργασίες στην περιφερειακή), υπήρχε και η αντικειμενική δυσκολία του πλήρους αποκλεισμού ενός κόμβου κατά τη διάρκεια των ασφαλτοστρώσεων, όπως προκύπτει κι από τις σχετικές ανακοινώσεις της Περιφέρειας και της Τροχαίας.

Οι εργασίες θα είναι τμηματικές και θα πραγματοποιηθούν από τον κόμβο του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» (Κ13) μέχρι το ύψος του κόμβου Πανοράματος (Κ11 – οδός Πρασακάκη), στην κατεύθυνση προς τα δυτικά.

«Η εκτέλεση των εργασιών κατά τις νυχτερινές ώρες, δηλαδή από τις 22.00' μέχρι τις 06.00' το πρωί, κρίθηκε επιβεβλημένη, όχι μόνο για να περιοριστεί η ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών στη διάρκεια της ημέρας, όταν οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι αυξημένοι, αλλά και επειδή κατά τη διάρκεια των ασφαλτοστρώσεων θα απαιτηθεί πλήρης αποκλεισμός ενός κόμβου κάθε φορά», αναφέρει η Περιφέρεια σε σχετική ανακοίνωσή της.

Τμηματικά

Οι ασφαλτοστρώσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 καθημερινά μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, από το ύψος του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος" προς τα δυτικά.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθούν στο διάστημα από την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Αποκλεισμός Κ13 και Κ12

Με την έναρξη των εργασιών τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 θα αποκλειστεί πλήρως ο κόμβος Κ13 για τις ώρες εκτέλεσης της ασφαλτόστρωσης. Ο κόμβος θα αποκλείεται μέχρι τα συνεργεία να ολοκληρώσουν το πρώτο τμήμα της ασφαλτόστρωσης, μέχρι τον κόμβο της Μουδανίων (Κ12). Στη συνέχεια θα αποκλείεται πλήρως κατά τη διάρκεια των εργασιών ο κόμβος Κ12 μέχρι να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση έως λίγο πριν τον κόμβο Πανοράματος (Κ11).

«Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, ενώ συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς από την περιφερειακή οδό, στη διάρκεια της νύχτας σε όλο το διάστημα υλοποίησης των ασφαλτοστρώσεων, κίνηση με χαμηλές ταχύτητες και πιστή τήρηση των υποδείξεων των εργοταξιακών σημάνσεων, σεβασμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και των υποδείξεων των εργαζομένων στα συνεργεία ασφαλτόστρωσης και των στελεχών της Τροχαίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.