Skip to main content

Ασταμάτητος ο Άρης, νίκησε τον Απόλλωνα και φιγουράρει στην πρώτη θέση (vid)

Με γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 35΄ οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν του Απόλλωνα Σμύρνης και πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης επικράτησε εντός έδρας με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ του Γκάμα στο 35΄και συνεχίζει να φιγουράρει στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Super League Interwetten με 13 βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό στάδιο των Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες», λόγω εργασιών στο χλοοτάπητα του «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους κιτρινόμαυρους να είναι τυπικά γηπεδούχοι.

O Άκης Μάντζιος παρέταξε τους κιτρινόμαυρους με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μπουσέ κάτω από τα δοκάρια, τους Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήση και Σούντγκρεν από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, Ματίγια και Τζέγκο στο κέντρο, με τον Λόπεθ να είναι η αιχμή του δόρατος μπροστά από τους Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα και Φακούντο Μπερτόγλιο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε τους Κότσαρη στο τέρμα, Χουχούμη, Λισγάρα, Ντομίνγκες και Μπαξεβανίδη στην άμυνα, Μπεντινέλι, Σλίβκα, Φερναντές, Τσιλούλη και Βιτλή στο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Φατιόν.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο ματς, είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Βέβαια, τα πρώτα λεπτά, οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στο 10΄, ο Μπερτόγλιο πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Λόπεθ, με τον Ισπανό επιθετικό να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ματέο Γκαρσία έκανε ωραία κίνηση, επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να αλλοιώνεται στα σώματα. Στα σώματα κόντραρε και το σουτ του Μπερτόγλιο, με τους «κίτρινους» να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πίεζε ψηλά, με τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύονται να φτάσουν στην περιοχή των κιτρινόμαυρων.

Στο 35ο λεπτό, ο Μπρούνο Γκάμα έδωσε τη λύση στην ομάδα του Μάντζιου με υπέροχο τρόπο. Ο Μπερτόγλιο έσπασε στα αριστερά, με τον Πορτογάλο παίκτη να εκτελεί και να νικάει τον Κότσαρη. Στο 42ο λεπτό και πάλι ο Μπερτόγλιο απείλησε εκτός περιοχής, με τον γκολκίπερ του Απόλλωνα να μπλοκάρει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία. Ο Φερνάντεθ έκανε τη σέντρα, με τον Χουχούμη να βρίσκεται σε πλεονεκτική φάση και να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ. Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια, με τον Άρη μπροστά στο σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου. Στο 51΄, είχαμε την πρώτη φάση, με το σουτ του Μπερτόγλιο να περνάει ψηλά άουτ.

Στο 58ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν, με τον Μπελινέλι να περνάει στον Χουχούμη και αυτός να σουτάρει αρκετά άστοχα.

Ο Γιώργος Παράσχος ανακάτεψε την τράπουλα, προσπαθώντας να κάνει πιο απειλητική την ομάδα του.

Στο 67ο λεπτό, ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Οι παίκτες του Μάντζιου συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον Μπερτόγλιο να σουτάρει από τα δεξιά και να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική γωνία των διχτύων του Κότσαρη.

Στο 70΄, ο Απόλλωνας ισοφάρισε με τον Σλίβκα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς από τον Καραντώνη. Το VAR έδειξε τον Μουνιέ σε αντικανονική θέση.

Στο 81΄, οι κιτρινόμαυροι είχαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Ματίγια να σουτάρει εντός περιοχής και τον Κότσαρη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 83΄, ο Μουνιέ έπεσε στην περιοχή του Άρη, με τον Καραντώνη να τσεκάρει τη φάση και να δίνει οφσάιντ.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε στα τελευταία λεπτά, με τους «κίτρινους» να κρατούν όμως τη νίκη.



Άρης (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Ματίγια (92΄Μάνος), Τζέγκο (58΄Σάσα), Ματέο (75΄Μαντσίνι), Γκάμα (75΄Κάτσε), Μπερτόγλιο (92΄Μπαγκαλιάνης), Λόπεθ

Απόλλωνας Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (62΄Ντάουντα), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι (90΄Κολ), Σλίβκα, Φερνάντες (62΄Μουνιέ), Τσιλούλης, Βιτλής (90΄Ιωαννίδης), Φατιόν (45΄Τσαμπούρης)

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Κωνσταντίνος Λιόντος (Ηπείρου)

4oς: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)