Skip to main content

Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης εκπαιδεύτηκαν σε θέματα εμπορίας ανθρώπων (φωτο)

Εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που αφορούσε σε θέματα εμπορίας ανθρώπων.

Ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορούσε σε θέματα εμπορίας ανθρώπων και πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 20-22 Ιουνίου 2022 στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η παραπάνω πρωτοβουλία διοργανώθηκε με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με σκοπό την επιμόρφωση σε ζητήματα χειρισμού υποθέσεων εμπορίας ανθρώπων.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, απηύθυναν οι:

- Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη,
- Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλής Μοσκώφ,
- Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου,
- Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας,
- Εκπρόσωπος του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Σοφία Αποστολίδου

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ως διαλέκτες αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με εμπειρία στη διερεύνηση υποθέσεων εμπορίας ανθρώπων, εκπρόσωποι εθνικών και ευρωπαϊκών φορέων και οργανισμών, καθώς και στελέχη του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Α21, που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων.

Ανάλογα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με σκοπό την επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού.