Skip to main content

Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης τσάκωσαν εμπόρους κοκαΐνης στη Σαντορίνη

Συνελήφθησαν στη Σαντορίνη τρία μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών - Έκρυψαν την κοκαΐνη μέσα σε κασετίνα με πλαστικές μάρκες

Στη σύλληψη τριών μελών κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης προχώρησαν στη Σαντορίνη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου και τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 30, 29 και 23 ετών (2 άνδρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ηγετικό στέλεχος (30χρονος) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το ηγετικό στέλεχος είχε ως ρόλο την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και τη μεταφορά τους στη Σαντορίνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους, ενώ τα έτερα δύο μέλη αποτελούσαν άμεσους συνεργούς του.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο νησί, εντός δέματος που παρέλαβε ένα εκ των μελών του κυκλώματος (29χρονος) βρέθηκε μεταξύ άλλων συσκευασία κοκαΐνης βάρους 99,68 γραμμαρίων που βρισκόταν σε μεταλλική κασετίνα μαζί με πλαστικές μάρκες.

Επιπλέον, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Σαντορίνης, κατασχέθηκαν, από την κατοχή, οικίες, χώρους εργασίας και οχήματα των ανωτέρω, κατά περίπτωση:

⦁ Δέμα κοκαΐνης βάρους 10,58 γραμμαρίων,
⦁ Μικροδέμα κάνναβης βάρους 5,34 γραμμαρίων,
⦁ Το συνολικό χρηματικό ποσό των 6.685 ευρώ,
⦁ 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ
⦁ κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 1 mini bus, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα απόκρυψης – αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.