Skip to main content

Επεισόδια σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα - Ένας τραυματίας (vid)

Δύο άντρες που φορούσαν μπλούζες με εθνόσημα και κατευθύνονταν στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, δέχθηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, όταν δυνάμεις της Αστυνομίας απομάκρυναν τους περίπου 1.500 συγκεντρωμένους που διαδήλωναν εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Στις 19.15 δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ απώθησαν τους διαδηλωτές με τη χρήση χημικών, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ρίψη πεπιεσμένου νερού από την «Αύρα».


Ακολούθησαν συμπλοκές και κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην οδό Ερμού και στα γύρω στενά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίτερα υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αντιεμβολιαστές.

Οι αντιεμβολιαστές φέρονται να φορούσαν μπλούζες με εθνόσημα και ακροδεξιά συνθήματα και δέχθηκαν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών. Ένας εξ αυτών χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια ώρα που εξελισσόταν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ομάδα με περίπου 100 αντιεξουσιαστές πραγματοποίησε αντι-συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Στις 19.40 δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας.

Τι προηγήθηκε

Λίγο μετά τις 18.30 έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Βουλής. Περίπου 1.500 διαδηλωτές κατέλαβαν τον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Κάποιοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες ενώ υπήρχε και ένα πανό που έγραφε: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ρασοφόροι καθώς και άλλοι που κρατούσαν μεγάλους σταυρούς και εικόνες αγίων.



Αρχικώς συγκεντρώθηκαν εντός της πλατείας και κατόπιν προχώρησαν προς τα πάνω, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα επί της λ. Αμαλίας.

Πηγή: Καθημερινή

Πηγή βίντεο: protothema.gr