Skip to main content

Αθήνα: Κατέβηκε μετά από 8 ώρες από τον Παρθενώνα-Ήθελε να μιλήσει για τη Βόρεια Μακεδονία

Ο άντρας διέφυγε της προσοχής των φυλάκων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ανάρτησε σημαίες κάνοντας βόλτες στην κορυφή του Παρθενώνα.

Κατέβηκε έπειτα από 8 ώρες ο άνδρας που είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή του Παρθενώνα τοπθετώντας στο μνημείο πανό και σημαίες!

Ο άγνωστος κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής των φυλάκων περίπου στις 12 το μεσημέρι και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Παρθενώνα, στο Δυτικό Αέτωμα, να κρεμάσει διάφορα πανό, σημαίες και πολύχρωμα σημαιάκια και να μείνει εκεί, κάνοντας βόλτες στην κορυφή του μνημείου.

Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και προσπαθούσαν να τον πείσουν να κατέβει με ασφάλεια για τον ίδιο και το μνημείο, αλλά και να λύσουν το μυστήριο του πώς ανέβηκε πάνω σε ένα από τα πιο ιερά και προβεβλημένα μνημεία του κόσμου.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγραφαν τα πανό, αν και κάποια σύμβολα παραπέμπουν στη Μακεδονία. Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ήθελε να μιλήσει με τους κυβερνώντες για ζητήματα της Βόρειας Μακεδονίας.