Skip to main content

Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και στην Αθήνα

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο - Χιλιάδες διαδηλωτές στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου

Σε απεργιακό κλοιό έχει τεθεί από το πρωί η χώρα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και τα πρώτα συλλαλητήρια στην Αθήνα, τα οποία διοργανώνονται ως απάντηση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου διοργανώνεται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στις 11 ξεκίνησε και το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ποιοι απεργούν

Η συμμετοχή στην απεργία όλων των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, καθώς και των ομοσπονδιών των γιατρών και των υγειονομικών, των δικαστικών υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών σημαίνει ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι εφορίες, οι δήμοι και άλλες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Στον ιδιωτικό τομέα μεταξύ άλλων θα απεργήσουν λογιστές, φαρμακοποιοί, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι σε λατομεία και άλλοι. Επίσης απεργία έχουν προκηρύξει και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, από τις 05:30 το πρωί και για ένα εικοσιτετράωρο.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα της Πέμπτης τα Μέσα Μαζικής Μεραφοράς, δηλαδή το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ και τα τρόλεϊ. Στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο τα λεωφορεία, τα οποία θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Επίσης ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων και την Παρασκευή.