Skip to main content

Αθώα μετά από μήνυση η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι προβλεπόμενες διατάξεις του νόμου και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Την αθώωση της δημοτικής Αρχής Νεάπολης-Συκεών, μετά από μήνυση ιδιώτη κατά των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου για παράβαση καθήκοντος, αποφάσισε το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την έδρα να αποδέχεται και να αναγνωρίζει το σύννομο και την ορθότητα των ενεργειών του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη και των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, από ολόκληρη την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι από την πλευρά του δήμου δεν υπήρξε καμία ολιγωρία, αντιθέτως ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι προβλεπόμενες διατάξεις του νόμου και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες· συγκεκριμένα τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας απευθύνθηκαν κατ’ επανάληψη στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν δέχθηκε να προχωρήσει σε πλειστηριασμό. Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης «και με τη βούλα της δικαιοσύνης, για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε η πολύ καλή, σωστή και σύννομη δουλειά που γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου μας».

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για μήνυση συνιδιοκτήτριας οικοπέδου στην περιοχή των Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατά των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, τις οποίες κατηγόρησε ότι δε προχώρησαν, ως όφειλαν, όπως υποστήριζε, σε πλειστηριασμό ακίνητης περιουσίας ενός εκ των υπολοίπων συνιδιοκτητών του οικοπέδου.