Skip to main content

Αθώοι οι Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας του Ρουβίκωνα για την υπόθεση δολοφονίας ναρκέμπορου

Τα μέλη του Ρουβίκωνα αθωώθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεσς για τη δολοφονία Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Με την αθώωση δύο μελών της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκλεισε η δικαστική διαδρομή της υπόθεσης για τη δολοφονία Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια, πριν από πέντε χρόνια. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε τους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα, που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση, ενώ η εισαγγελέας του δικαστηρίου μίλησε για «έλλειψη σοβαρότητας», αναφερόμενη στη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας εις βάρος τους.

Και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, με μοναδικό περιοριστικό όρο την υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα, γεγονός που είχε από τότε εκληφθεί ως σοβαρή ένδειξη ότι η κατηγορία εις βάρος τους δεν ήταν δεμένη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, για την αθώωση και των δύο σημαντική υπήρξε η παράμετρος ότι ουσιώδης μάρτυρας στο ακροατήριο αναίρεσε όσα είχε πει, δίνοντας τη δυνατότητα στην εισαγγελέα να σχολιάσει. «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας», και πρόσθεσε πως αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κατάθεση, «ίσως αυτή η δικογραφία να είχε μπει στο αρχείο». Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2016 άγνωστοι άνδρες πλησίασαν με μηχανή και πυροβόλησαν θανάσιμα το θύμα επτά φορές. Την ευθύνη ανέλαβε στη συνέχεια η ομάδα «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Πηγή: Καθημερινή