Skip to main content

Αττική: Εξάρθρωση μεγάλου εγκληματικού δικτύου διακίνησης μεταναστών

Εξαρθρώθηκε μεγάλο εγκληματικό δίκτυο τα μέλη του οποίου διακινούσαν μετανάστες από και προς την Ελλάδα καθώς και ναρκωτικές ουσίες

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μεγάλο εγκληματικό δίκτυο, δομημένο σε τρεις υποομάδες, τα μέλη του οποίου διακινούσαν μετανάστες από και προς την Ελλάδα, καθώς και ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σημειώνεται, ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος, συνολικά, 31 ατόμων (27 αλλοδαπών και 4 Ελλήνων) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Δεκεμβρίου 2021, συνελήφθησαν 12 μέλη της οργάνωσης, ενώ 6 επιπλέον είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η παράνομη διακίνηση πλήθους αλλοδαπών, καθώς και πολλών περιστατικών διακίνησης ναρκωτικών.

Κατά την επιχείρηση αποδόμησης του εγκληματικού δικτύου πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, 16 έρευνες σε οικίες, 1 σε κατάστημα και 1 σε ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Τριάντα πέντε ΙΧ αυτοκίνητα, εκ των οποίων 32 είχαν υπεξαιρεθεί και αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες εταιρείες, το χρηματικό ποσό των 57.075 ευρώ, πλήθος από ψηφιακές μήτρες κατάρτισης πλαστών εγγράφων και ψηφιακών αποθηκευμένων ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, 980 γραμμάρια κάνναβης, 80 διαβατήρια και ταυτότητες, είτε καταφανώς παραποιημένα, είτε δηλωθέντα ως κλαπέντα - απολεσθέντα και 39 κινητά τηλέφωνα.

Το οικονομικό όφελος της οργάνωσης από την πλήρη δραστηριότητα της εκτιμάται σε 900.000 ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για το εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων μελών της σπείρας.