Skip to main content

Αττική Οδός: Ολονύχτια μάχη από στρατό και ΕΚΑΜ για τον απεγκλωβισμό πολιτών

Η επιχείρηση του στρατού γίνεται αυτή την ώρα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί χιονίζει πολύ και πρόκειται για δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για την Αττική Οδό προκειμένου κατ’ αρχάς να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχει σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσει στην ασφάλεια.

Η επιχείρηση του στρατού γίνεται αυτή την ώρα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί χιονίζει πολύ και πρόκειται για δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα.

Στην επιχείρηση μετέχουν επίλεκτες μονάδες του Στρατού, βαριά μηχανήματα κλπ. Επίσης ασθενοφόρα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς και την ταλαιπωρία που αυτοί υπέστησαν από νωρίς το πρωί -και, κάποιοι εξ αυτών, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και έως αυτή την ώρα.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι είναι ήδη είναι καθ΄οδόν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβσιμό των οδηγών στην Αττική Οδό.

«Κατευθύνονται σε έξι σημεία που συνδέουν με την Αττική Οδό, Πλακεντίας, Πεντέλης, Κηφισίας, Παιανία, Σπάτα και Κάντζα προκειμένου να επιχειρήσουν για να απεγκλωβίσουν οδηγούς αν χρειαστεί και φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί. Υπάρχει μέριμνα αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.