Skip to main content

Αυγενάκης: Αδήριτη ανάγκη η περαιτέρω ανάπτυξη της Super League

«Εύχομαι η 7η δεκαετία για το ποδόσφαιρο, που μόλις ξεκινά, να αποδειχτεί η παραγωγικότερη», επισήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Την ευχή η 7η δεκαετία για το ποδόσφαιρο, που μόλις ξεκινά, να αποδειχθεί η παραγωγικότερη, έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά το χαιρετισμό του στην επετειακή εκδήλωση της Super League για τα «60 χρόνια Α’ Εθνικής», που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«H περαιτέρω ανάπτυξη του πρωταθλήματος, η οποία είναι αδήριτη ανάγκη, εξαρτάται από τον βαθμό συνεργασίας μας. Από το πώς θα προσθέτετε, συνεχώς, υπεραξία στο «προϊόν». Από τη συνεννόηση για την αύξηση κάθε δείκτη που έχει να κάνει με το ελληνικό ποιοτικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι η 7η δεκαετία για το ποδόσφαιρο, που μόλις ξεκινά, να αποδειχτεί η παραγωγικότερη. Η πιο «χρυσή» από τις «χρυσές» χωρίς επιτήρηση και εμπειρογνώμονες. Μπορούμε και μόνοι μας, αρκεί να πιστέψουμε σε ένα όραμα και να γίνει προτεραιότητα όλων μας. Να επενδύσουμε στο καλό ποδόσφαιρο και στη νίκη που θα έρχεται στον αγωνιστικό χώρο», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα επισήμανε τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την ασφαλή παρουσία του καθενός στα γήπεδα τα οποία είναι:

Στοχευμένα μέτρα που ψηφίστηκαν προ μηνός.

Μέτρα που θα ενσωματωθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο,το οποίο ετοιμάζεται.   

Καμπάνια ευαισθητοποίησης, η οποία σύντομα θα δει το φως της δημοσιότητας.

Πλάνο επιμόρφωσης στα σχολεία όλης της Ελλάδας.   

Αγαστή συνεργασία των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, των FIFA/UEFA, που μας προσφέρουν τούς πλέον ειδικούς τους για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων (βίας, ασφάλειας στα γήπεδα και ακεραιότητας αγώνων), συστήνοντας μαζί μας την Steering Committee, την συμβουλευτική Επιτροπή για όλα αυτά τα θεσμικά ζητήματα.