Skip to main content

Αυγέρη: H κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκλωβίζεται στην ανεπάρκεια και την κουτοπονηριά

Η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την πανδημία.

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει με ανακοίνωσή της η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σχετικά με τα νέα μέτρα για την πανδημία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη νόμιζε πως της ήρθε κουτί η διακυβέρνηση, αλλά εγκλωβίζεται στην ανεπάρκεια και την κουτοπονηριά της. Άφησε απροστάτευτο επί μήνες το δημόσιο σύστημα υγείας και στέλνει τον λογαριασμό της ευθύνης στους πολίτες, πριμοδοτώντας ταυτόχρονα εκείνα τα ιδιωτικά συμφέροντα που τη στηρίζουν».

Και συνεχίζει: «Σήμερα ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα για τα περίπτερα, τα καταστήματα ψιλικών ειδών και τα μίνι μάρκετ, που πλέον δεν θα λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «την ίδια στιγμή, ανακοινώνει πακέτα στήριξης στους μιντιάρχες και στέλνει πακέτο τις νοσηρότητες, πλην Covid-19, στα ιδιωτικά νοσοκομεία, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων. Ποιος να το φανταζόταν ότι φταίνε τα περίπτερα που τα μισά κρούσματα Covid-19 στη χώρα έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο μήνα. Και ποιος να το φανταζόταν ότι οι ελλείψεις στις ΜΕΘ αντιμετωπίζονται με περισσότερα πακέτα απαγορεύσεων. Μάλλον, θα μας το εξηγήσει η λίστα Πέτσα Νο.2».

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας» και πως «ο πρωθυπουργός κάνει πως δεν ακούει τους ανθρώπους του ΕΣΥ, αυτούς που δίνουν μάχη στη πρώτη γραμμή και ζητούν ουσιαστική ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας». «Χθές» προσθέτει «ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά έριξε όλη την ευθύνη στους πολίτες και επέμεινε στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα, ο Υφυπουργός του της Πολιτικής Προστασίας τα βάζει με τα περίπτερα και τα καταστήματα ψιλικών ειδών. Επί μέρες οι άνθρωποι  του ΕΣΥ, που δίνουν μάχες στη πρώτη γραμμή, ζητούν ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας».

«Κλιμάκιo του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, επισκεφτήκαμε σήμερα τον Ευαγγελισμό, είδαμε και ακούσαμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αγωνία όλων μας η θωράκιση του ΕΣΥ. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν μια άλλη αντίληψη και πολιτική για τη δημόσια Υγεία. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει στον κόσμο της», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.