Skip to main content

Αβραμόπουλος: Βάζω 5 στα 10 στη διοίκηση Ζέρβα - Δεν έχει σχέδιο

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρώην δημοτικός σύμβουλος, Π. Αβραμόπουλος, τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου πορεύεται χωρίς σχέδιο.

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, λίγες μέρες πριν από την συμπλήρωση του ενός χρόνου, ασκεί μέσω του Radio North 98 Fm ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρώην δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

«Η διοίκηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς συνοχή επί της ουσίας δεν έχει δείξει τι σχεδιάζει για την πόλη. Πατά σε πράγματα που βρήκε», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και με άριστα το δέκα βαθμολογεί το μέχρι σήμερα έργο με «πέντε».

«Με άριστα το δέκα θα βάλω πέντε. Δεν έχω δει κάτι που θα με κάνει να νιώσω ότι κάτι αλλάζει στην πόλη. Βλέπω μια διαχείριση η οποία δεν με εκφράζει γιατί δεν αποτελεί μια πρόοδο και μια προοπτική για τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος. Δήλωσε δικαιωμένος για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος.

«Είχα πει ότι θα περιμένω να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, που το προσδιόριζα στον χρόνο για να δω την εξέλιξη, τις προθέσεις, το έργο της νέας διοίκησης του δήμου. Αν με ρωτούσατε για την δια περιφοράς συζήτηση θεμάτων και την ψήφισή τους είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε μια τέτοια λογική. Ήταν μια λογική που ήθελε να διασφαλίσει ψήφο χωρίς συζήτηση επί της ουσίας. Αλλά ήταν ένα πλήγμα και για τον ίδιο τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Μια τέτοια λήψη απόφασης δείχνει μειωμένη αντίληψη της δημοκρατίας, αντίληψη για την λειτουργία των θεσμών και ταυτόχρονα μια περιφρόνηση σε αυτό που έχει ανάγκη η πόλη. Η πόλη πρέπει να μάθει την αλήθεια για την ανάπλαση της ΔΕΘ και την συγκοινωνία. Επιχειρήθηκε μια εν κρυπτώ λήψη απόφασης» σχολίασε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου: «Η διοίκηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, χωρίς συνοχή επί της ουσίας δεν έχει δείξει τι σχεδιάζει για την πόλη. Πατάει σε πράγματα που βρήκε. Μέσα από ένα επικοινωνιακό μπαράζ για πολύ απλά πράγματα: από την δενδροδόχο μέχρι έναν δρόμο δημιουργεί επικοινωνιακά γεγονότα. Δεν έχουμε ανάγκη από αυτό. Οι αυτονόητες πράξεις του δήμου για τα παρτέρια, τους δρόμους, για την αποκομιδή των σκουπιδιών δεν μπορεί να είναι προβεβλημένο έργο μιας διοίκησης».

Και συνέχισε: «Βλέπω προσπάθεια να είμαστε αρεστοί σε ένα κομμάτι της πολιτικής ηγεσίας για να ανοίξουμε δρόμο για την επόμενη φορά. Αυτό το βλέπω στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αυτό δεν ταιριάζει με την υπηρέτηση των πραγματικών θεμάτων που αφορούν την πόλη μας».  

Για το σχήμα της διοίκησης σχολίασε: «Δεν με ενδιαφέρουν οι συναλλαγές, ούτε η κατάληψη μιας θέσης ευθύνης, εξουσίας, πόστου στη βάση ανταλλαγμάτων. Ακόμα και αυτή η διοίκηση θα μπορούσε να συγκροτηθεί με βάση ένα προγραμματικό πλαίσιο. Έγινε μια προσπάθεια υφαρπαγής, μεταφοράς, συναλλαγής που έχει όμως κοντά ποδάρια».

Αναφορικά με την ακύρωση της διοργάνωσης της 85ης ΔΕΘ- HELEXPO ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Το παράξενο θα ήταν να γινόταν η ΔΕΘ. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν κι αν δει κανείς τον διεθνή χάρτη θα καταλάβει ότι όλα τα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα σε όλο τον κόσμο έχουν ακυρωθεί και έχουν αναβληθεί. Το πλήγμα είναι μεγάλο. Η Θεσσαλονίκη έχει συνδέσει το όνομά της με την έκθεση, όπου γίνονται πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και ειδικότερα φέτος που η τιμώμενη χώρα ήταν η Γερμανία. Το πλήγμα λοιπόν είναι μεγάλο και για το θεσμό της έκθεσης αλλά και για την πόλη που γίνεται τζίρος στα καταστήματα. Όμως προέχει η δημόσια υγεία» κατέληξε.