Skip to main content

Αύριο Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας για το lockdown

Η κατάσταση στα νοσοκομεία, η λειτουργία της πόλης, η επιχειρηματικότητα και ο σταθμός Βενιζέλου τα κύρια ζητήματα που θα εξεταστούν.

Αύριο Τετάρτη θα μεταβεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εξετάσει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με το lockdown και την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σήμερα θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης, όπως και ο ακριβής χρόνος και το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, που εκ των πραγμάτων θα περιλαμβάνει περιορισμένες επισκέψεις.

Η ατζέντα του κ. Τσίπρα περιλαμβάνει κυρίως την κατάσταση στα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας, τα ζητήματα στην επιχειρηματικότητα που δημιουργεί η καραντίνα, αλλά και οι εξελίξεις εν όψει της εκδίκασης των προσφυγών στο ΣτΕ για τις αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης (6 Νοεμβρίου).

Σε τοπικό επίπεδο γίνονται συσκέψεις για να προετοιμαστεί συγκεκριμένο πλαίσιο με στοιχεία από την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, τους λόγους που οδήγησαν στο lockdown, αλλά και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

Στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εστιάζουν πολύ στο μεγάλο ποσοστό πληρότητας σε κλίνες ΜΕΘ, που παρά τις προσθήκες παραμένει υψηλότατο. Εκεί άλλωστε αναμένεται να εστιαστεί και η κριτική του προέδρου του κόμματος, καθώς πάγια θέση του όλο αυτό το διάστημα ήταν η έλλειψη προετοιμασίας για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, η υποστελέχωση των μονάδων υγείας και ο ανεπαρκής αριθμός κλινών ΜΕΘ και ειδικότερα κλινών ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού.

Πέραν όμως των συστήματος υγείας, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ενημερωθεί και για τους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης και της επιχειρηματικότητας (μικρομεσαίες, εμπορικά, βιοτεχνία, βιομηχανία), όπως και για ζητήματα λειτουργίας της πόλης (αστικές συγκοινωνίες κτλ.). Προφανώς βασικό ζήτημα είναι τα προβλήματα στους εργαζόμενους.

Από το τραπέζι λόγω και της εξέτασης των προσφυγών ενάντια στην απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου στις 6 Νοεμβρίου δεν θα μπορούσε να λείψει κι αυτό το θέμα.

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης, των συναντήσεων και των συμμετοχών των στελεχών και φορέων της πόλης.