Skip to main content

Αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας για την Εβραϊκή Κοινότητα

Τα γυρίσματα για την ταινία μεγάλου μήκους θα γίνουν σε διάφορες περιοχές, όπως η Επανομή, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Σήμερα ξεκινούν τα γυρίσματα για την παραγωγή της ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης που έχει αναλάβει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το MOMus.

Τα γυρίσματα θα γίνουν σε διάφορες περιοχές, όπως η Επανομή, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Η ταινία θα αποτελείται από επτά σκέλη, επτά ταινίες μικρού μήκους τις οποίες θα μπορεί να απολαύσει ο θεατής και ανεξάρτητα. Ακόμα, το εγχείρημα θα παρουσιαστεί μέσω ενός video installation που θα στηθεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2021.

Η ταινία θα ξεκινάει από το 1910 και θα φτάνει μέχρι και το 1960, την περίοδο που οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης διεκδικούν δικαστικά τις περιουσίες τους. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάτσουν δύο νέοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Xρήστος Πασσαλής και ο Σύλλας Τζουμέρκας, ενώ θα συμμετάσχουν και γνωστοί ηθοποιοί, όπως η Θέμις Μπαζάκα και η Αγγελική Παπούλια. 

Παρότι στα γυρίσματα τα κουστούμια των ηθοποιών θα είναι εποχής, η εικόνα της πόλης θα είναι η σημερινή ώστε να υπογραμμιστεί ότι ο αποδεκατισμός της εβραϊκής κοινότητας αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ, που φέτος συμπληρώνει τα 60 του χρόνια, συμμετέχει σε μια τόσο μεγάλη και φιλόδοξη παραγωγή.