Skip to main content

Αύριο το τελευταίο αντίο στον δήμαρχο Νέας Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή

Από τις 10 το πρωί η σορός του θα βρίσκεται στο ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Ζίχνης για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο συγγενείς, φίλοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες στον δήμαρχο Νέας Ζίχνης Σερρών Ανδρέα Δαϊρετζή.

Η νεκρώσιμος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί αύριο στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Ζίχνης, ενώ από τις 10 το πρωί η σορός του θα βρίσκεται στο ναό για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

Ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, Ανδρέας Δαϊρετζής, γεννήθηκε στη Νέα Ζίχνη Σερρών, όπου και μεγάλωσε. Πατέρας του ήταν ο Σοφοκλής Δαϊρετζής, που επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της τότε κοινότητας Νέας Ζίχνης. Ήταν παντρεμένος, με πλούσια πολιτική δράση ως μέλος και εκλεγμένος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, από το 1977 έως το 2004. Από το 1995 έως το 2001 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος στη Νομαρχιακή Διοίκηση Σερρών.

Είχε την καθολική αποδοχή των δημοτών του και από το 2007 μέχρι και σήμερα τον τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντάς τον δήμαρχο του Δήμου Νέας Ζίχνης για τρεις συνεχόμενες περιόδους.

Ο εκλιπών έφυγε αδόκητα από τη ζωή όταν χτύπησε σοβαρά μετά από πτώση από σκάλα και νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη σε κρίσιμη κατάσταση όπου και εξέπνευσε.