Skip to main content

Balkan Heart:Ένας νέος χώρος δράσεων ανοίγει την καρδιά του στο κέντρο

Ο νέος χώρος στην οδό Αλεξάνδρου Δελμούζου 3, το «Balkan Heart», θα φιλοξενεί σεμινάρια, εργαστήρια και δράσεις πολιτισμού.

Ένας νέος χώρος έκφρασης που απευθύνεται σε όλους τους Θεσσαλονικείς και κυρίως στους νέους που θέλουν να μάθουν καινούργια πράγματα και να κοινωνικοποιηθούν ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο της πόλης την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου.

Ο νέος χώρος στην οδό Αλεξάνδρου Δελμούζου 3 που θα ονομάζεται «Balkan Heart» θα φιλοξενεί σεμινάρια, εργαστήρια και δράσεις πολιτισμού ενώ παράλληλα θα δίνεται σε ομάδες και φορείς που αναζητούν να στεγάσουν τις δράσεις τους, από απλές συναντήσεις έως εκθέσεις, ημερίδες και παρουσιάσεις.

Τη λειτουργία του χώρου αυτού έχει αναλάβει ο μη κυβερνητικός φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» ο οποίος, κλείνοντας 10 χρόνια συνεχούς δράσης στον τομέα των εκπαιδευτικών και διαπολιτισμικών δράσεων, αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα.

«Τo Balkan Heart είναι το νέο πείραμα του φορέα μας που θα δώσει τον χώρο και τον χρόνο σε κάθε δραστήριο άτομο της πόλης, όπως και την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της οικογένειας αυτής», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος του φορέα, Άρης Παράσχου.

«Εντοπίσαμε πως υπάρχει ανάγκη για έναν μεγάλο χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες νέων που θέλουν να οργανώσουν δράσεις σε έναν χώρο με σύγχρονες υποδομές», δηλώνει με τη σειρά της η Λία Πετρίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας και cultural manager του φορέα.

Αναφορικά με το πρόγραμμα των δράσεων, ο κ. Παράσχου αναφέρει πως «ο φορέας αφουγκράζεται τις ανάγκες των ατόμων και βάση αυτών διαμορφώνει τα προγράμματα». Στην αρχή, ωστόσο, τα σεμινάρια που θα οργανωθούν επικεντρώνονται στην εκμάθηση ξένων γλωσσών καθώς και στη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων και οπτικοακουστικών μέσων.

Όπως αναφέρει η κ. Πετρίδου, ο νέος χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος για τη διοργάνωση σεμιναρίων, εκπαιδευτικών δράσεων και άλλων events, καθώς διαθέτει καινούργιους υπολογιστές, προτζέκτορα και ηχοσύστημα. Στο ίδιο κτήριο υπάρχουν και τα γραφεία του φορέα, ο οποίος συνεχίζει τις δραστηριότητες που έχει εδώ και τόσα χρόνια.

Τα επίσημα εγκαίνια του Balkan Heart θα γίνουν στις 14 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει εβδομάδα γνωριμίας των εργαστηρίων δωρεάν προς όλους και δυνατότητα εγγραφής μέλους με εκπτώσεις.