Skip to main content

Basket League: Άδικη ήττα Άρη από την ΑΕΚ με καλάθι 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (vid)

Οι Κίτρινοι κατάφεραν στην έδρα της ΑΕΚ να μείνουν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα κοντά στην υπόθεση νίκη, ωστόσο έχασαν στην εκπνοή.

Ο Άρης με απουσίες και εχθρική διαιτησία, έφτασε μια ανάσα από ένα πολύτιμο «διπλό», αλλά έχασε με 64-63 από την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και αφού πρώτα είχε προσπεράσει με 0-11 σερί ανατρέποντας διαφορά 10 πόντων!

Ο Άρης άφησε στην άκρη τα προβλήματα απουσιών που είχε (Νετζήπογλου, Σχίζας), όπως και αυτά που του προκάλεσαν οι διαιτητές (τρία φάουλ ο Κάουαν σε 4 λεπτά, δύο φάουλ ο Κώττας και 15-5 οι βολές στο α’ μέρος!) και η κακή μέρα του Ολιβιέ Χάνλαν (1/7 σουτ) και έβγαλε στα Άνω Λιόσια το μαχητικό πνεύμα του, βρίσκοντας λύσεις από τους υπόλοιπους παίκτες.

Οι κίτρινοι έχασαν τα ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, έδωσαν πέντε επιθέσεις παραπάνω στην ΑΕΚ, αλλά τα 0/9 τρίποντα της ομάδας του Δέδα έπαιξαν ρόλο στο 15-15 που ήταν το σκορ της περιόδου.

Ο Άρης πήρε πολύτιμες λύσεις από τους Πουλιανίτη (8π., 3ασ., 2κλ.), Ουίλιαμς (11π., 3/7τρ.) και Τζούστον (8π., 10ρ.) στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με 15-20 και 18-23 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά η ΑΕΚ με τη βοήθεια των “γκρι” επέστρεψε και σταδιακά ισορρόπησε. Προσπέρασε και προηγήθηκε με 30-25 κυρίως μέσα από λύσεις που έδωσε ο Πετρόπουλος, αλλά ο Άρης κρατήθηκε κοντά, κλείνοντας το ημίχρονο στο 36-33.

Ο Κάουαν παρότι φορτώθηκε με 4 φάουλ στο 23’ κατάφερε να διατηρηθεί στο παιχνίδι και να δώσει ανάσες επιθετικά στον Άρη στη διάρκεια του τρίτου δεκάλεπτου, ενώ πολύτιμοι ήταν και οι Τζούστον – Ουίλιαμς για τους κίτρινους, που κρατήθηκαν κοντά στο σκορ, έστω κι αν δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν, παρότι είχαν πολλές ευκαιρίες. Στο 24’ το σκορ ήταν 42-41, στην τελευταία κατοχή της περιόδου ο Ουίλιαμς ισοφάρισε σε 51-51, αλλά ο Άρης δέχθηκε τρίποντο στην εκπνοή (54-51) από τον Ανγκόλα…

Κακές επιθέσεις και εύκολα λάθη, κυρίως από τον Χάνλαν, έδωσαν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να ξεφύγει με 59-51 στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου. Οι κίτρινοι σε αυτό το διάστημα πέτυχαν έναν πόντο (1/2 βολές ο Κώττας), δέχθηκαν 8 από τους γηπεδούχους και μπαίνοντας στο φινάλε του αγώνα το σκορ ήταν 62-52 (35’).

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τη δυστοκία της ΑΕΚ έξω από τα 6,75μ. και με τρίποντο του Ουίλιαμς μείωσε σε 62-57 στο 38’, αναγκάζοντας τον Δέδα να καλέσει τάιμ άουτ.

Οι κίτρινοι μέσα από την άμυνα έκαναν εντυπωσιακό come back, και με φόλοου του Τζούστον στα 18’’ προηγήθηκαν με 62-63, παγώνοντας το κλειστό των Άνω Λιοσίων!

Ο Πετρόπουλος πέτυχε το καλάθι στα 4’’ πριν το τέλος, κέρδισε και φάουλ, έχασε τη βολή, η μπάλα έφτασε στον Χάνλαν, του οποίου το σουτ – υπό κακές προϋποθέσεις – δεν βρήκε στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-33, 54-51, 64-63.