Skip to main content

Basket League: Ήττα Ηρακλή στη Λάρισα – Δυσκολεύουν τα πλέι οφ

Ο Γηραιός δεν κατάφερε να κρατήσει την μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει και έχασε την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα για την οκτάδα.

Αν και βρέθηκε στο -19, η Λάρισα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και επέστρεψε στο ματς, παίρνοντας μία τεράστια νίκη με 80-76 απέναντι στον Ηρακλή για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Η νίκη αυτή σήμανε αυτόματα και την παραμονή της στην κατηγορία μιας και το Μεσολόγγι ηττήθηκε από τον Προμηθέα.

Ο Κώστας Παπαδάκης ήταν αναμφίβολα ο παίκτης που οδήγησε την Λάρισα στην νίκη με 12 πόντους και κρίσιμα τρίποντα στην τελευταία περίοδο, βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα του να εξασφαλίσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

Από την άλλη ο Ηρακλής, έπειτα από τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας λόγω κορωνοϊού, δεν κατάφερε να κρατήσει την μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει και έχασε την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα για την οκτάδα.

Με την πίεση του Ηρακλή να είναι ασφυχτική από τα πρώτα λεπτά του ματς και την Λάρισα να σουτάρει αρκετά από την περίμετρο, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +4 διαφορά που μέσω της καλής τους άμυνας, πήγε στο +7. Η Λάρισα δεν αξιοποίησε τις βολές που της δόθηκαν, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει παραπάνω στο σκορ. Ο Ηρακλής ήταν πολύ "ζεστός" στα πρώτα λεπτά, είχε εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,75 και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +9. Οι γηπεδούχοι με τον Παπαδάκη μείωσαν τη διαφορά, με ένα μικρό σερί 5-0 πλησίασαν στους τέσσερις αλλά ο Βεργίνης με τρίποντο συντήρησε τη διαφορά για τον "Γηραιό". Οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε λάθη, έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν και έδωσαν εύκολους πόντους στους φιλοξενούμενους που έκλεισαν το πρώτο μισό του ματς στο +10.

Η Λάρισα συνέχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, την ώρα που και ο Ηρακλής έκανε κάποια λάθη και δεν διεύρυνε τη διαφορά του. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση, μείωσαν τη διαφορά στους έξι πόντους και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Με 10 λεπτά για το τέλος του ματς, το άγχος και η σύγχυση μεταφέρθηκε στην πλευρά των φιλοξενούμενων, το μομέντουμ ανήκε ξεκάθαρα στη Λάρισα και το ματς πήγε σε απόσταση ενός σουτ. Η Λάρισα με τρίποντο του Ρας προσπέρασε στο σκορ και έφερε τα πάνω κάτω στο ματς. Τότε ο Παπαδάκης ανέλαβε δράση και με μεγάλα σουτ έδωσε "αέρα" τριών πόντων στη Λάρισα οδηγώντας τη σε μία νίκη παραμονής.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος Π, Σώμος, Θεονάς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-24, 33-43, 54-60, 80-76