Skip to main content

BCL: Final 8 και τίτλος στις 4 Οκτωβρίου – Τα εύσημα του Αγγελόπουλου

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ εξήρε τους διοργανωτές κάνοντας λόγο για μία «πιο αισιόδοξη, πιο ρεαλιστική, πιο βιώσιμη λύση».

Την απόφαση να αναβληθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι εναπομείνασες αγωνιστικές δραστηριότητες του Basketball Champions League έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργάνωσης, σε σημερινή τηλεδιάσκεψη των μελών του.

«Οι διοργανωτές έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση «για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών και των φιλάθλων,» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του BCL.  

H FIBA προχώρησε ουσιαστικά σε τροποποίηση του συστήματος διεξαγωγής του BCL, καθώς αντί για final 4, θα διεξαχθεί final 8 που θα αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου και μετά από νοκ άουτ αγώνες, ο κάτοχος του τίτλου θα προκύψει στις 4 Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση ως προς την πόλη και το κλειστό γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το final 8

Πριν από αυτό θα διεξαχθούν οι δύο αγώνες, Ντιζόν (Γαλλία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) και Τενερίφη (Ισπανία)-Οστάνδη (Βέλγιο) που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της φάσης των «16».

Την πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League έχουν ήδη εξασφαλίσει οι ΑΕΚ (Ελλάδα), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Μπούργος (Ισπανία), Σαραγόσα (Ισπανία), Νίμπουργκ (Τσεχία) και Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), ενώ τα δύο τελευταία εισιτήρια θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη κι εκείνο της Ντιζόν με την Νίζνι Νόβγκοροντ.

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές κάνοντας λόγο για μία «πιο αισιόδοξη, πιο ρεαλιστική, πιο βιώσιμη λύση».

Αναλυτικά, τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της «Ένωσης»:

«H ανθρωπότητα βιώνει δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας. Πρωτεύον για όλους μας πρέπει να είναι η υγεία όλων όσοι εμπλέκονται με το μπάσκετ και κατ’ επέκταση όλης της κοινωνίας. Μ’ αυτό το διακύβευμα έγινε προ ημερών η τηλεσύσκεψη του BCL. Δόθηκε σήμερα η πιο αισιόδοξη, η πιο ρεαλιστική, η πιο βιώσιμη λύση.

Οι άξονες, που κινηθήκαμε ήταν-είναι κατά σειρά η υγεία, η αξιοπιστία και η επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση στο μπάσκετ. Επανεκκίνηση στη ζωή μας. Σκεφτήκαμε το καλύτερο για τον αθλητή, για τον προπονητή, για τους συνεργάτες μας και βεβαίως για τον φίλαθλο.

Δεν έχει σημασία ποιος πρότεινε και τι. Τα εύσημα ανήκουν στο BCL. Λάβαμε όλοι οι παράγοντες υπόψιν τα δεδομένα, ανταλλάξαμε απόψεις και οι διοικούντες τη Λίγκα δείχνοντας πρωτοφανή αντανακλαστικά έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δημιουργεί προοπτική, δημιουργεί ευφορία, δημιουργεί ελπίδα, και αποτελεί πυξίδα για το σύνολο του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Μέσα από το σκοτεινό τούνελ δείξαμε, ότι κάπου υπάρχει φως. Πρέπει ν’ αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης 2020. Σε μία πραγματική γιορτή για το άθλημα, με οπαδούς όλων των ομάδων στις εξέδρες, στο ξεκίνημα της νέας περιόδου, και όχι σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της διοργάνωσης. Αρκεί βεβαίως όλα να κυλίσουν ομαλά με την καταπολέμηση του ιού, και να επιστρέψει η κανονικότητα.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει την υγεία του. Να έχει κουράγιο. Να μείνει σπίτι. Όλοι μαζί θα χαρούμε τα καλύτερα στο μέλλον».