Skip to main content

Betarades: Περνάει από το Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ, Γαλλικό προβάδισμα στο Βερολίνο

Δείτε τις σημερινές προτάσεις για τη Super League, το Eurobasket καθώς και τα υπόλοιπα σημεία της ημέρας στο Betarades.gr.

Πλούσιο σε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και ντέρμπι το κουπόνι της Κυριακής, με δράση στα μεγάλα πρωταθλήματα και τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Το Betarades.gr εντόπισε προτάσεις με αξία από την ελληνική Super League και την αναμέτρηση ΟΦΗ - ΠΑΟΚ αλλά και από τον τελικό του Eurobasket ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία, μια πρόταση που μπορείτε να βρείτε στα προγνωστικά μπάσκετ. Πάμε να δούμε τι έχουμε ξεχωρίσει για σήμερα Κυριακή (18/09).

5η Αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ να πραγματοποιεί κακό ξεκίνημα. Ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας από τον Παναιτωλικό την προηγούμενη αγωνιστική, αυτή ήταν η τρίτη ήττα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Το νέο αρνητικό αποτέλεσμα και τα "σκληρά" λόγια του Νίκου Νιόπλια μετά το τέλος του ματς κόντρα στον Παναιτωλικό έφεραν πολλές εξελίξεις στον σύλλογο τόσο σε επίπεδο στελέχωσης, όσο και σε επίπεδο ρόστερ. Ο Έλληνας τεχνικός άφησε σαφείς αιχμές για τις καθυστερήσεις στα μεταγραφικά, μερικές ώρες αργότερα αποτέλεσαν παρελθόν οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς (διευθυντής ποδοσφαίρου και β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ αντίστοιχα), ενώ τις επόμενες ημέρες υπήρξαν προσθαφαιρέσεις στο τμήμα σκάουτινγκ και το ιατρικό επιτελείο.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ χωρίς να πείσει με την εικόνα του, πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στη Λαμία, της οποίας επικράτησε με 1-0 εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική. Είχε προηγηθεί η "λευκή" ισοπαλία με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και οι νίκες κόντρα σε Ατρόμητο (2-1) και Παναιτωλικό (1-0). Θέλει να δώσει σήμερα συνέχεια στις επιτυχίες, κόντρα σε έναν ΟΦΗ που παρουσιάζει κακό πρόσωπο, ενώ έχει κακή παράδοση κόντρα στον δικέφαλο. Περιμένουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βρει τον τρόπο, να πάρει αυτό που θέλει και θα τον στηρίξουμε. "Διπλό" σε απόδοση 1.80.

Από την ελληνική Super League στον τελικό του Eurobasket ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία, που διεξάγεται στις 21:30 στο Βερολίνο. Τη φανέλα, την ποιότητά της και την άρνησή της να ηττηθεί έδειξε την Παρασκευή η Ισπανία, που παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά από τη Γερμανία (71-61, στα μέσα της τρίτης περιόδου), με εξαιρετική άμυνα και με πολύ καλές συνεργασίες στην επίθεση, έκανε την ανατροπή, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, με 96-91. Θα κατακτήσει έτσι μετάλλιο για 7ο συνεχόμενο Ευρωμπάσκετ (τελευταία φορά που το είχε χάσει ήταν το 2005, όταν και ηττήθηκε στον ημιτελικό από τη Γερμανία (74-73) και στον μικρό τελικό από τη Γαλλία (98-68).

Από την πλευρά της η Γαλλία πραγματοποίησε την καλύτερη και πειστικότερη εμφάνισή της στο τουρνουά κόντρα στην Πολωνία στα ημιτελικά, της οποίας επικράτησε με 95-54. Το συγκρότημα του Βενσάν Κολέ ήταν εξαιρετικό και στις δύο άκρες του παρκέ, επέβαλε απολύτως τον ρυθμό του και δεν επέτρεψε στους μαχητικούς Πολωνούς να απειλήσουν. Η Γαλλία διαθέτει ποιοτικότερο σύνολο από την Ισπανία, είναι πιο έμπειρη και είναι δικαίως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Θα κρατήσουμε την επικράτηση των Γάλλων με διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων. Γαλλία -2,5 σε απόδοση 1.82.

Δείτε τις σημερινές προτάσεις καθώς και τα υπόλοιπα σημεία της ημέρας στο Betarades.gr!