Skip to main content

«Beyond»: Προετοιμάζοντας το μέλλον για μια... high tech Θεσσαλονίκη

Eξι γκουρού της τεχνολογίας φέρνουν τη... Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 9ο Tecnology Forum - Πάνω από 5.000 B2B συναντήσεις

Περίπου 300 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων 100 start ups από 30 χώρες, θα φιλοξενηθούν στη φετινή διοργάνωση της Beyond, στέλνοντας το μήνυμα της... προετοιμασίας για μια high tech Θεσσαλονίκη.

Το μότο «get future ready», άλλωστε, άλλωστε αποτελεί και το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης στους χώρους της ΔΕΘ από τις 29 Σεπτεμβρίου ώς τη 1 Οκτωβρίου.

Ο νέος εικονικός κόσμος, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι ψηφιακές συλλογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη BEYOND: Φέτος, φιλοξενούνται καινούργιες κατηγορίες, όπως το Metaverse, NFTs, Big Data, και ειδικές συζητήσεις που θα εξετάζουν πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη διαμόρφωση διάφορων πτυχών της κοινωνίας του μέλλοντος. Μάλιστα, η επαφή με τους νέους φαίνεται και από τις συνεργασίες με τα πανεπιστήμια.

Στη συνέντευξη Τύπου για την έκθεση Beyond, ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσος Τζήκας, υποστήριξε πως θα ήθελαν να φτάσουν τη διοργάνωση της MWC της Βαρκελώνης, έναν υψηλό στόχο από τον οποίο δεν θέλει να παρεκκλίνει. Μάλιστα, έκανε και αναφορά στα παράλληλα γεγονότα που θα τρέχουν,όπως το metaverse, cyber security, NFTs, που θα βρεθούν στο επίκεντρο της διοργάνωσης με αιχμή το μέλλον.

«Η φετινή έκθεση καταξιώνεται ως μία διεθνής έκθεση και όχι μία εθνική», πρόσθεσε. «Η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ ελκυστική πόλη και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς. Έτσι, η Beyond ανήκει στην πόλη», πρόσθεσε.

«Η έκθεση ήταν όνειρό μας εδώ και πέντε χρόνια καθώς η φετινή διοργάνωση θα είναι αυτή που τα καθιερώσει τη Beyond», όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης. «Το οικοσύστημα της έκθεσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 5.000 B2B συναντήσεις, ένα πολύ σημαντικό νούμερο», υποστήριξε.

«Κορωνίδα αποτελεί Beyond Summit στο περίπτερο 12, με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα φιλοξενηθούν και εκδηλώσεις της ΚΕΔΕ, με τα smart cities, αλλά και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Ποζρικίδης.

Ο Βαγγέλης Χαραλάμπους, ο manager director της Βe Best μίλησε για τη διεξαγωγή ημερίδων και συνεδρίων που θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης. «Πάνω από 150 ομιλητές από όλο τον κόσμο θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στα συνέδρια». «Η έκθεση επιλέχθηκε να γίνει στη Θεσσαλονίκη για να κατακτήσει η πόλη ακόμα πιο σημαντικό χώρο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας». «Θέλουμε το 2026 να είναι η BEYOND το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός του κλάδου», τόνισε.

Παίρνοντας τον λόγο ο Μιχάλης Στάγκος, ιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers (IDGC) σημείωσε πως «οι εκθέσεις καθορίζονται από τις ανακοινώσεις νέων προϊόντων, νέων εταιρειών, νέων υπηρεσιών. Αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους μας, να δούμε πώς μπορούμε να ανακοινώσουμε νέα πράγματα».

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ, Αλέξης Τσαξιρλής, είπε πως η προσπάθεια για τη Beyond ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια που σε λίγα χρόνια δεν θα έχει κάτι να ζηλέψει από τη MWC της Βαρκελώνης.

Μιλώντας για το 9ο Tecnology Forum ο Κοσμάς Βάμβαλης, αφού ευχαρίστησε τη Beyond για τη φιλοξενία του φόρουμ, μίλησε για τους ομιλητές οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν στην ελληνική πραγματικότητα τις απόψεις και την εμπειρία τους από την... πρώτη γραμμή της παγκόσμιας τεχνολογικής σκηνής και τις τάσεις που τώρα γεννιούνται σε πολλαπλά πεδία. Έτσι, έξι γκουρού, έξι από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες του χώρου της καινοτομίας και της τεχνολογίας παγκοσμίως, στην πλειονότητά τους με πολυετή παρουσία στη Silicon Valley, θα βρεθούν στις 29 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν ως keynote speakers στο 9ο Technology Forum».

Διαδικτυακά θα μιλήσει από το Τόκιο ο Chief Digital Officer της Toyota Motor Corporation και CEO της Woven Planet Holdings, Τζέιμς Κάφνερ, ενώ με φυσική παρουσία θα μιλήσουν αρκετοί καταξιωμένοι επιστήμονες.