Skip to main content

Brexit: Πρόταση μομφής κατά Μέι σχεδιάζει ομάδα Συντηρητικών

Για την απομάκρυνσή της από την ηγεσία και την πρωθυπουργία, χρειάζονται οι ψήφοι 159 εκ των 316 βουλευτών, δηλαδή οι μισοί συν έναν.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας για το Brexit. Την ανατροπή της Μέι σχεδιάζει ομάδα ευρωσκεπτικιστών του Συντηρητικού Κόμματος που συναντάται σε λίγη ώρα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο «Sky», oι εσωκομματικοί αντίπαλοι της Μέι αναμένεται να συναντηθούν στις 1:45 μ.μ.,ώρα Βρετανίας (3:45 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

Τουλάχιστον 48 βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν πρόταση μομφής, που θα οδηγήσει στην ανατροπή της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία. Ωστόσο, για την απομάκρυνσή της από την ηγεσία και την πρωθυπουργία, χρειάζονται οι ψήφοι 159 εκ των 316 βουλευτών, δηλαδή οι μισοί συν έναν.

Οι κινήσεις των κυβερνητικών βουλευτών έρχονται μετά τις παραιτήσεις τεσσάρων κυβερνητικών στελεχών από το πρωί και ενώ η Τ. Μέι υπερασπιζόταν επί τρεις ώρες στη Βουλή των Κοινοτήτων το σχέδιο συμφωνίας για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ ως τη μόνη πιθανή επιλογή για τη Βρετανία.