Skip to main content

By Heart του πορτογάλου σκηνοθέτη Τιάγκο Ροντρίγκεζ απόψε στο «Αυλαία»

O πορτογάλος περφόρμερ και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Πορτογαλίας παρουσιάζει απόψε το θέατρο Αυλαία τη «μεταδραματική» επιτυχία του

O πορτογάλος περφόρμερ και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας του Tiago Rodrigues παρουσιάζει την επιτυχία του By Heart, απόψε στο θέατρο Αυλαία. «Τι σημαίνει μαθαίνω απ' έξω; Ποιες είναι οι πολιτικές διαστάσεις αυτής της διαδικασίας».

Μια performance απόλυτα "Μεταδραματική". Μια performance συμμετοχική που μας αφορά, γιατί ακόμη συνεχίζουμε να "μαθαίνουμε απ΄έξω", κοινώς να παπαγαλίζουμε, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο «By Heart», ο δραματουργός και ερμηνευτής Tiago Rodrigues διδάσκει ένα ποίημα σε δέκα ανθρώπους. Οι συγκεκριμένοι δέκα δεν έχουν δει ποτέ την performance και αγνοούν ποιο ποίημα πρόκειται να αποστηθίσουν ενώπιον του κοινού. Καθώς τους διδάσκει, ο πρωταγωνιστής ξεδιπλώνει ένα μείγμα ιστοριών το οποίο περιλαμβάνει αφηγήσεις της γιαγιάς του, διανθισμένες από παραθέματα του Σαίξπηρ, του Ρέι Μπράντμπερι, του Τζορτζ Στάινερ, του Γιόζεφ Μπρόντσκι, ενώ παράλληλα προκύπτουν ιστορίες γύρω από Πορτογάλους σεφ, τηλεοπτικά σόου της Ολλανδίας και τη μορφή του νομπελίστα Μπορίς Πάστερνακ. Οι αινιγματικές διασυνδέσεις θα αποκαλυφθούν ενόσω το ποίημα ολοκληρώνεται.

Το «By Heart» είναι ένα έργο για τη μετάδοση και τη μεταβίβαση, για τη σημασία των λέξεων και των ιδεών που μόνο η μνήμη μπορεί να διαφυλάξει. O βραβευμένος, πολυταξιδεμένος και πολυπράγμων, ο γνωστότερος σκηνοθέτης της Πορτογαλίας Tiago Rodrigues έχει καθιερωθεί ως γεφυροποιός πόλεων και χωρών, ταυτόχρονα οικοδεσπότης και πρεσβευτής του ζωντανού θεάτρου

18 Οκτωβρίου στο θέατρο Αυλαία και ώρα 21.00

Τιμή εισιτηρίου:

12€ κανονικό, 10€ μειωμένο