Skip to main content

CardioMed Europe: Ιατρικοί διάδρομοι made in… Λάκκωμα σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Η εταιρεία αναπτύσσει υψηλών αξιώσεων ιατρικούς διαδρόμους που φτάνουν από την Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία μέχρι τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ

Οι ιατρικοί της διάδρομοι ξεκινούν το ταξίδι τους από το Λάκκωμα, όπου είναι η έδρα της, και βρίσκουν την τελευταία τριετία τη θέση τους -και μάλιστα με αξιώσεις- σε κλινικές, νοσοκομεία, ιατρεία και κέντρα αποκατάστασης ανά τον κόσμο. Από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αγγλία μέχρι τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ η CardioMed Europe, μια οικογενειακή start up παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού με αιχμή τους διαδρόμους για ιατρική χρήση (τεστ κοπώσεως και αποκατάσταση), είναι κατά 85% εξαγωγική και έχει βάλει ήδη τη σφραγίδα της σε έναν ιδιαίτερα εξειδικευμένο κλάδο και μια αγορά με υψηλές απαιτήσεις.

 

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2018 και βασίστηκε σε μια ιδέα του Αναστάσιου Τσιαουσίδη -ενός ανθρώπου με master στις επιχειρήσεις από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και 30 χρόνια εμπειρίας στον ιατρικό εξοπλισμό και δη στους ιατρικούς διαδρόμους και τα εργαλεία αποκατάστασης- η οποία «ψηνόταν» σχεδόν μια 20ετία πριν αποκρυσταλλωθεί και πάρει σάρκα και οστά. Στο πλευρό του Αναστάσιου Τσιαουσίδη βρίσκονται οι δύο κόρες του, η Ανατολή Τσιαουσίδου, μηχανικός ιατρικών μηχανημάτων με εμπειρία στον έλεγχο ποιότητας ιατρικών συσκευών και στην πιστοποίηση, και η Δέσποινα Τσιαουσίδου, με σπουδές στο επιχειρείν και εμπειρία στο μάρκετινγκ, αλλά και ο Στέλιος Σαντοριναίος, έμπειρος τεχνικός.

Η συνεργασία με αμερικανική εταιρεία και τα επόμενα σχέδια

Μάλιστα, η CardioMed Europe έχει συνάψει ήδη συμφωνία με την Healthcare International, μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία, η οποία την ανακάλυψε από τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση ιατρικού εξοπλισμού Medica στο Ντίσελντορφ, και της άνοιξε την πόρτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η δε ελληνική startup είναι δηλωμένη στον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων FDA ως προμηθευτής ιατρικού εξοπλισμού. Προσεχώς μάλιστα θα ξεκινήσει εξαγωγές και στο Ιράν, ενώ έχει στόχο την επόμενη τετραετία να είναι πάνω από 95% εξαγωγική.

Η ανάπτυξή της φτάνει το 20% ετησίως, η παραγωγή της ανέρχεται σε 80 ιατρικούς διαδρόμους τον χρόνο, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 100. Οι ιατρικοί διάδρομοι CardioMed Treadmills φτιάχνονται στο μηχανουργείο της στο Λάκκωμα, ενώ οι εγκέφαλοί τους αναπτύσσονται σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη και συνδέονται με οποιονδήποτε καρδιογράφο, χαρακτηριστικό που τους ξεχωρίζει. Στο πλαίσιο των συνεχών αναζητήσεών της και της επιθυμία της να αναβαθμίζει τα προϊόντα της η CardioMed Europe έχει έρθει σε επαφή και με την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, ώστε να αναπτύξει νέο ιατρικό εξοπλισμό, πάλι με βάση τον ιατρικό διάδρομο, αλλά με νέες λειτουργίες και ιατρικά εργαλεία.

Ήδη η εταιρεία έχει σχεδιάσει και τη δεύτερη σειρά της, που είναι στην αγορά από το φθινόπωρο του περασμένου χρόνου, ενώ προσαρμόζει συνεχώς τους ιατρικούς της διαδρόμους, ώστε να ακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο. Στόχος μάλιστα της CardioMed Europe είναι ο ιατρικός διάδρομος που έχει αναπτύξει να φτάσει να είναι ένα μικρό κομμάτι του τελικού της προϊόντος, ενός συνολικού συστήματος που θα απευθύνεται κυρίως στην αποκατάσταση ασθενών.

 

Ο Αναστάσιος Τσιαουσίδης, οικονομολόγος με μακρά εμπειρία στον επιχειρηματικό στίβο, αφού υπήρξε στέλεχος εταιρειών όπως η ΤΙΤΑΝ, η AEG Electrical, η Coca Cola, αλλά και επιχειρήσεων ιατρικού εξοπλισμού, πίστεψε στην προοπτική της αγοράς των ιατρικών διαδρόμων και άρχισε να δουλεύει μέσα του την ιδέα. Μετά από μια πρώτη συνεργασία που δεν απέδωσε, είδε το σχέδιό του να υλοποιείται μέσα από την CardioMed Europe, όπου η λέξη Ευρώπη δεν προστέθηκε τυχαία, αφού το ήμισυ των εξαγωγών της κατευθύνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο και δηλώνει και την ευρωπαϊκή της ταυτότητα.

«Στο εξωτερικό δεν ξαφνιάζονται με την ελληνική προέλευση των ιατρικών μας διαδρόμων. Αυτό συμβαίνει κυρίως στην Ελλάδα, όπου η αγορά έχει συνηθίσει να εισάγει τέτοιου τύπου εξοπλισμό» λέει στη Voria ο Αναστάσιος Τσιαουσίδης.