Skip to main content

Χαλαρώνει το lockdown στη Δανία - Ανοίγουν τα σχολεία για τους μικρούς μαθητές

Η Δανία που βρίσκεται σε σκληρό locκdown από τον Δεκέμβριο, κατέγραψε μια μείωση στον αριθμό των νέων μολύνσεων κορωνοϊού.

Η Δανία θα κάνει το πρώτο βήμα προς τη χαλάρωση του locκdown κατά του νέου κορωνοϊού την επόμενη εβδομάδα, ξανανοίγοντας τα σχολεία για τους μικρότερους μαθητές, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας.

Η Δανία, που βρίσκεται σε σκληρό locκdown από τον Δεκέμβριο, κατέγραψε μια μείωση στον αριθμό των νέων μολύνσεων κορωνοϊού και των νοσηλειών τον Ιανουάριο, έπειτα από μια μεγάλη αύξηση τον περασμένο μήνα.

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν για τα παιδιά από την πρώτη έως την τετάρτη τάξη την επόμενη Δευτέρα, είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μάγκνους Χένικε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Πρόκειται για μια μικρή, προσεκτική και ελεγχόμενη επαναλειτουργία», επισήμανε ο υπουργός.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, συνεχίζει να αυξάνεται στη Δανία.

«Μπορούμε μονάχα να προχωρήσουμε σε αυτό (την επαναλειτουργία των σχολείων), εάν κρατήσουμε τη δραστηριότητα στην υπόλοιπη κοινωνία στο ελάχιστο», τόνισε ο Χένικε.