Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Ανάγκη δημιουργίας παιδικών σταθμών στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών προτείνει την επέκταση προγράμματος παιδικών σταθμών για την εξυπηρέτηση όλων των εργαζομένων στη ΒΙΠΕΘ

Την ανάγκη δημιουργίας παιδικών σταθμών στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙ.ΠΕ.Θ) επισημαίνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών προτείνει την επέκταση σχετικού προγράμματος του υπουργείου Εργασίας για την εξυπηρέτηση όλων των εργαζομένων που απασχολούνται ακόμη και στις πιο μικρές επιχειρήσεις.

«Πρόσφατα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε σ' ένα σημαντικό πρόγραμμα του υπουργείου που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης. Αφορά τη δημιουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές. Το μέτρο είναι θετικό αλλά αφήνει εκτός τις περισσότερες επιχειρήσεις που είναι μικρομεσαίες και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Χαλιαμπάλιας προτείνει τη δημιουργία παιδικών σταθμών σε όλες τις οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές της χώρας  και ειδικά στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. «Σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται και στις μικρότερες επιχειρήσεις. Σήμερα, στη βιομηχανική περιοχή και στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου δραστηριοποιούνται  περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι.  Αυτοί οι άνθρωποι προσέρχονται καθημερινά στην εργασία τους από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης και από όμορους νομούς, διανύοντας οι περισσότεροι μεγάλες αποστάσεις. Για τις εργαζόμενες μητέρες και για τις μονογονεϊκές οικογένειες οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Η δημιουργία παιδικών σταθμών είναι απαραίτητη και θα δώσει λύση σ' ένα κοινωνικό πρόβλημα» σημειώνει ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, η λειτουργία τέτοιων σταθμών είναι εφικτή και θα βοηθούσε τους εργαζόμενους με μικρά παιδιά,  κάνοντας  τη ζωή τους ευκολότερη. Όταν ένας εργαζόμενος έχει εξασφαλίσει τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών του, είναι ευχαριστημένος και σίγουρα αποδίδει καλύτερα. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεργαστούν όλοι συναρμόδιοι φορείς (δήμοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα, Τράπεζα Πειραιώς, Βιοτεχνικό –Επαγγελματικό- Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ΣΕΒΕ, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕΘ,  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων). Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Διότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ισόρροπη ανάπτυξη της οικονομίας και της πατρίδας  είναι οι  ευχαριστημένοι εργαζόμενοι» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.