Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Γρήγορα τα ευρωπαϊκά κεφάλαια στις επιχειρήσεις

Τι προτείνει ο ιδρυτής του Φορέας Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας σχετικά το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω κορωνοϊού.

Οικονομική ενίσχυση με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς την υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων να δώσει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλες που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

Τα παραπάνω προτείνει ο ιδρυτής του Φορέας Σκέψης Ενεργών Πολιτών Σάββας Χαλιαμπάλιας σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω της ραγδαίας έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Μετά την πανδημία θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο και γενναίο βήμα από την κυβέρνηση. Να δοθεί προσοχή στην εστίαση η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από την υγειονομική κρίση αλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις που καταγράφουν οικονομική ζημιά. Προτείνω να χορηγηθεί άμεσα μια μη επιστρεπτέα προκαταβολή έτσι ώστε να βοηθηθούν και να μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Δεύτερον, θα πρέπει η κυβέρνηση να διακινήσει χωρίς χρονοτριβές τα ευρωπαϊκά κεφάλαια τα οποία έρχονται με μορφή επιδοτήσεων. Να σταματήσουν η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές. Πρέπει αυτή η πρακτική να αλλάξει για να μπορέσουν γρήγορα να απορροφηθούν τα χρήματα που προέρχονται από την ευρωπαϊκή ένωση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομίας γενικότερα, στον ελληνικό χώρο» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.