Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Ηλεκτρονικές πωλήσεις για διάσωση επιχειρήσεων εν μέσω καραντίνας

«Η καραντίνα δεν μπορεί να σταματήσει τις καταναλωτικές συνήθειες και κυρίως τις αγορές ενώ υπάρχει η δυνατότητα αύξησης των πωλήσεων μέσω διαδικτύου»

Τη στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο για την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, λόγω του κορωνοϊού, προτείνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επισημαίνει ότι λύση, στις οικονομικές συνέπειες της καραντίνας και του lockdown, μπορεί να δώσει η δημιουργία e-shops από όλες τις επιχειρήσεις, λιανικής και χονδρικής πώλησης.

«Σίγουρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα για την εμπορική δραστηριότητα και θα έτσι φαίνεται ότι θα παραμείνουν για τους επόμενους μήνες, λόγω της πανδημίας. Τα καταστήματα της λιανικής βρίσκονται και πάλι κλειστά λόγω των νέων περιορισμών στην κυκλοφορία. Η καραντίνα όμως δεν μπορεί να σταματήσει τις καταναλωτικές συνήθειες και κυρίως τις αγορές ενώ υπάρχει η δυνατότητα αύξησης των πωλήσεων μέσω διαδικτύου» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες για να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους. Να εκμεταλλευτούν το διαδίκτυο και να δημιουργήσουν e-shops για τη χονδρική και λιανική πώληση. Το μέλλον βρίσκεται εκεί: Στην κατ' οίκον διανομή των προϊόντων και στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατάλληλα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία θα χορηγήσουν ικανά κεφάλαια για τη στροφή στις ηλεκτρονικές πωλήσεις που είναι αναγκαίες στην εποχή μας» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.