Skip to main content

Χαλιαμπάλιας: Ο Μπογδάνος, ο Δένδιας και οι ενέργειες της Αριστεράς

Ο πολιτευτής επικρίνει τις αντιδράσεις Δένδια και αντιπολίτευσης και συμφωνεί με τη θέση Μπογδάνου για τις «διαχρονικές αντεθνικές ενέργειες του ΚΚΕ»

Τα αίτια και τις συνέπειες των δηλώσεων Μπογδάνου επισημαίνει ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας.

Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, σχολιάζοντας τη διαγραφή του βουλευτή Α' Αθήνας από την ΚΟ της ΝΔ, επικρίνει τις αντιδράσεις Δένδια και αντιπολίτευσης ενώ συμφωνεί με τη θέση του διαγραφέντος για τις «διαχρονικές αντεθνικές ενέργειες του ΚΚΕ».

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευρισκόμενος στη Σλοβενία αποφάσισε να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο όταν πληροφορήθηκε τα σχόλια του για τους κομμουνιστές, μέσα στη Βουλή. Προηγήθηκε η σφοδρή σύγκρουση του τελευταίου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος τον ταύτισε με τη Χρυσή Αυγή. Αντιδράσεις υπήρξαν και από βουλευτές της αντιπολίτευσης», αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Κατά την αγόρευση του στη Βουλή που οδήγησε στη διαγραφή του, ο βουλευτής Κ. Μπογδάνος είπε κάποιες αλήθειες ενοχλώντας τους ιδεολογικούς απογόνους των υπαιτίων. Απαρίθμησε τις διαχρονικές αντεθνικές ενέργειες της Αριστεράς, τα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα για να φτάσει σε ένα συμπέρασμα. Ότι όλα τα χρόνια η στάση του ΚΚΕ ήταν να βάζει πάντα το κόμμα και την ιδεολογία του πάνω από την πατρίδα» αναφέρει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

«Επί πρωθυπουργίας του Ελευθέριου Βενιζέλου, στον πόλεμο του '40, στον εμφύλιο που ακολούθησε αλλά και στην τραγωδία της Κύπρου, η στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος ήταν είναι και θα είναι πάντα η ίδια. Καθαρά κομματική και όχι εθνική. Διότι έτσι λειτουργούν και σκέφτονται. Οπότε ακόμη και σήμερα δεν περιμέναμε να αποφασίσουν διαφορετικά στο θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες. Είναι απορίας άξιο πως το ΚΚΕ κατατάσσεται στα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Είναι κόμμα δημοκρατικό, με εθνικό προσανατολισμό; Δεν νομίζω. Στα περισσότερα νομοσχέδια οι βουλευτές του ψήφιζαν τα ίδια με τη Χρυσή Αυγή. Στην ιστορία διδαχτήκαμε ότι Στάλιν και Χίτλερ για ένα διάστημα ήταν τα καλύτερα φιλαράκια» σημειώνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Πρόσφατα στο εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας μας, το ΚΚΕ ήταν από τους πρώτους που υπερψήφισαν την συμφωνία των Πρεσπών. Επί πολλά χρόνια άλλωστε έκαναν αγώνα για να δώσουν το όνομα στους Σκοπιανούς», συμπληρώνει.

Σχετικά με την πολιτική καταδίκη των δηλώσεων Μπογδάνου από τον υπουργό Εξωτερικών, μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Χαλιαμπάλιας επισημαίνει τα εξής: «Απορώ με την στάση του Ν. Δένδια τον οποίον εκτιμώ προσωπικά και αναγνωρίζω το έργο του. Με τη θυελλώδη παρέμβαση του, κατά κάποιο τρόπο, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να διαγράψει τον βουλευτή. Ενοχλήθηκε με τις αλήθειες του Μπογδάνου για την Αριστερά; Δεν άκουσε στη συνέχεια τον Θ. Παφίλη να λέει: «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος» και «τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή». Ότι όλοι οι μη αριστεροί είναι απόγονοι ταγματασφαλιτών κ.α. Σαφώς μέσα σε αυτούς εννοούσε και τον Ν. Δένδια».

«Θα είχε απόλυτο δίκιο ο υπουργός, να αντιδράσει έτσι, αν η σημαντική αυτή συμφωνία (με την αγορά φρεγατών) για την πατρίδα μας κρινόταν από τις ψήφους της Αριστεράς και χαλούσε το όλο κλίμα ο βουλευτής. Όμως όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ. Άρα το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, να χασκογελούν οι αριστεροί και η ψήφιση της συμφωνίας να αμαυρωθεί από αυτό το γεγονός. Εκτός αν παίζονται εσωκομματικά παιχνίδια εξουσίας τα οποία θα φανούν στο μέλλον», καταλήγει ο κ. Χαλιαμπάλιας.